Több korosztályban bizonyítottak az akadémisták

2020.11.10. 20:01

A fiúk remek mérleggel zártak

A MÁV Előre Röplabda Akadémia 19 év alatti fiúcsapata makulátlan hétvégével dicsekedhet, de pályára léptek az U19-es lányok is, illetve az NB II-ben és az U13-as korosztályos bajnokságban is voltak kötelezettségeik.

Káldor András

Mindent megtettek a sikerért az ifjú röplabdások

Fotó: klub

A férfi NB II-ben három szettben maradt alul a MÁV Előre RA hazai pályán a Széchenyi Győr ellenében. A sérülteket és beteget is nélkülözni kényszerülő gárda mindhárom játsz­mában legalább húsz pontot szerzett.

Férfi röplabda NB II (U21), Nyugat csoport, 5. forduló:

MÁV Előre RA–Széchenyi Győr 0:3 (-20, -21, -21)

A MÁV Előre kerete: Arató, Túróczky, Lukács, Szávai, Tóth K., Szőke, Kerék, Sebestyén, Balogh B., Füzék, Szentesi. Vezetőedző: Kholman Norbert.

– Csapatunkban többen is sérültek voltak, és betegünk is akadt, így még nem gyakorolt felállással játszottunk. Ez hibákhoz vezetett, de nagyobbrészt elégedett vagyok a csapat teljesítményével – értékelt Kholman Norbert vezetőedző.

Az Őryné Merő Nóra U13 Országos Minibajnokság II. osztályában a MÁV Előre röplabda akadémistái két mérkőzést játszottak Tatán, de mindkettőn alulmaradtak.

Lány U13 OMB I. osztály:

TRSE–MÁV Előre RA 3:0 (8, 8, 13)

MÁV Előre RA– ÉDRA 0:3 (-13, -21, -21)

A MÁV Előre kerete: Kollár, Kovács B., Kovács V., Wéber, Varga, Rézman, Szűcs, Somogyi, Tamási, Botos-Jeskó. Vezetőedző: Horváth Virág

– A TRSE ellen nagyon érezhető volt a csapat fiatalsága, ezért félénken, sok hibával játszottunk. A második mérkőzésen már sokkal jobban röplabdáztunk, kiválóan nyitottunk, és a nyitásfogadások is jól működtek. A labdamenetek befejezésén kell még dolgozni – fogalmazott Horváth Virág, a gárda vezetőedzője.

A lányok mellett a 13 év alatti fiúk is pályára léptek szombaton a Bugát Pál Szakközépiskolában. A MÁV fele­másan teljesített, négy mérkőzéséből kettőt megnyert, kétszer azonban kikapott.

Fiú Dunszt Ferenc U13 OMB I. osztály:

MÁV Előre RA–Pénz­ügyőr SE A 0:3 (-5, -5, -18)

RÖAK Kaposvár KÉK– MÁV Előre RA 0:3 (-22, -28, -20)

MÁV Előre RA–Lőrinc 2000 SE 3:0 (0, 0, 0)

DSE RA–MÁV Előre RA 2:1 (17, 10, -19)

A MÁV Előre kerete: Borók, Tiringer, Kapás, Fehér, Balogh Á., Tamási, Horváth T., Surányi, Füzék, Gál Zs. Vezetőedző: Terzin János.

A soros forduló első mérkőzéseit játszotta a MÁV Előre Röplabda Akadémia az U19-es OIB másodosztályában.

Lány Torma Ágnes U19 OIB II. osztály, H csoport:

Közgáz SC és DSK–MÁV RA 3:0 (6, 16, 9)

Kispest SE–MÁV RA 3:0 (10, 15, 18)

A MÁV Előre kerete: Schäffer, Halasi, Mester, Németh N., Varga B., Tar, Blázs, Horváth Zs., Kencse, Za­jácz, Lukács, Fröschl, Kleizer. Vezetőedző: Kovács Mária.

– A Közgáz, az előző forduló nyertese ellen fokozatosan lendültünk játékba. A második meccsünket is jól felkészült csapat ellen játszottuk. Javuló formát mutattunk, és nagyon biztató jeleket tapasztaltam az ütésekben és a sáncolásban is – hangsúlyozta Kovács Mária vezetőedző.

Mindent megtettek a sikerért az ifjú röplabdások
Fotó: klub

Az U19-es fiúk veretlenül zártak vasárnap a középszakasz első tornáján. Dágon vendégszerepeltek és egyetlen szettet veszítettek a két mérkőzésen.

Fiú Dr. Tarnawa Ferdinánd U19 OIB I. osztály, H csoport:

Dág KSE–MÁV Előre RA 1:3 (-22, -16, 22, -14)

MÁV Előre RA–DEAC 3:0 (17, 18, 23)

A MÁV Előre kerete: Lukács, Szávai, Tepszis, Tóth K., Németh M., Kerék, Sebestyén, Székely, Balogh B., Füzék, Szentesi. Vezetőedző: Gazsi Péter.

– Dágra is hiányos kerettel érkeztünk, de így is magabiztosan sikerült legyőzni ellenfeleinket – mondta elégedetten Gazsi Péter vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában