golf

2020.10.13. 09:40

Új bajnokokat koronáztak a hétvégén

Idén – a koronavírus-járvány miatt –, nemzetközi golfozók nélkül rendezték a 31. Magyar Junior Nyílt Bajnokságot október 9–11. között, az alcsúti Pannonia Golf & Country Clubban.

Kecskés Zoltán

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A 34 juniorra zsugorodott bajnoki mezőny idén nélkülözte a külföldi, legfőképp a környező országok játékerejét képviselő játékosokat a szövetségi bajnokságon, melynek az alcsúti golfklub adott otthont.

A háromnapos torna stroke play verseny legjobb eredményét az első magyar junior bajnoki címét begyűjtő Kötél Bence (0) érte el Stöllinger Viktor (+3) és Somogyi Bence (+4) előtt. Addig a rekorder, az ötszörös junior bajnok, Závaczki Bálint (+9) negyedikként, míg ifj. Sárközi Richárd (+12) ötödikként zártak.

Míg a lányoknál új bajnokot avattak, de a kiemelkedő eredmények és teljesítmények ezúttal elmaradtak. Jaczkovics Emmának (+26) sikerült a tavalyi aranyérmestől, Berkenyei Daniellától (+36) elhódítani a trófeát. addig Daniellának ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel. Közéjük másodiknak, Sántha Laurának (+34) sikerült befurakodnia.

A kisebbeknél, az U12–14-es korcsoportban a papírforma érvényesült: Nagy Ármin (+14) és Stern Lea Sára (+13)magabiztosan gyűjtötték be a juniorbajnoki trófeákat. A fiúknál pedig Zsimán-Lebovics Zénó (+25) szerezte meg a második helyet, harmadikként Sántha Ádám (+31) végzett, addig a lányok versenyében Fedeli Grace (+48) és Fedeli Leatitia (+56) osztozott a dobogós helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában