Gratulálunk!

2020.10.06. 07:40

Szépen csillog az ezüst is! Második lett a fehérvári erősember a páros OB-n

Október 3-án Székesfehérváron csaptak össze az erősemberek a HSMA Masters OB 2020 versenyen.

Elekes Gergő

A láncos lengő Mounier Stephane-nál

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Hazai érintettsége is volt az eseménynek, hiszen Mounier Stephane személyében székesfehérvári versenyzője is volt az OB-nek, ő gyakori társával, a tatabányai Kiss Tiborral vágott neki a megmérettetésnek. A 4 feladatból álló versenyre 4 páros, 8 versenyzővel érkezett az ország minden pontjáról.

A szervezők igazán változatos feladatokkal rukkoltak elő, az izzadságcseppek nem csak a meleg időjárás miatt jelentek meg a homlokokon.

Mivel páros ob-ről beszélünk, így a párosok mindkét tagjára feladat várt a számok alatt. Elsőként egyiküknek egy 250 kg-os szánkót kellett hátrafelé elhúznia 10 méteres távolságon egy heveder fogásával, míg másikuk egy 325 kg-os szánkót húzott hámmal 12,5 méteren. A két idő összesítéséből született meg a csapatok közötti sorrend.

A második feladat során a pár egyik felére Apolló felhúzás maximumra várt. E során egy 51 mm-es átmérőjű rúddal kellett megküzdeniük a sportembereknek. Ebben a kihívásban nem a súly felemelése okozza a nehézséget, hanem a szorítás ereje, ez ugyanis a mértékadó. A legnagyobb súlyt húzó nyeri a játékot. A pár másik fele egy Rolling Thunder nevű eszközt használt, ahol szintén a szorítás ereje a lényeg. E során 1 kézzel kell felemelni egy 62 mm-es átmérőjű rudat.

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezt egy váltószám követte, a csapat egyik tagja egy 280 kg-os láncos lengőt, míg másik 2 darab 120 kg-os koffert cipelt 10 méteren át időre, egymást váltva. A feladat igazán izgalmasra sikeredett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az első három csapat ideje: 1. hely: 15,68 másodperc 2. hely: 15,73 másodperc, 3. hely: 15.88 másodperc.

A láncos lengő Mounier Stephane-nál
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A negyedik, egyben utolsó feladat során a versenyzőknek egy 132 kg-os kőgolyót kellett egy állványra felpakolniuk, társuknak ezt leemelni onnan, majd újra feltenni. Minderre 90 másodpercük volt.

A kőgolyó a csapat mindkét tagját megizzasztotta. A golyóval Mounier Stephane, háttal Kiss Tibor
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén a dobogó első fokára 19 ponttal Németh Róbert-Molnár Zsolt párosa állhatott fel, őket 14 ponttal követte Mounier Stephane és Kiss Tibor kollaborációja, míg a harmadik helyet 13 ponttal Szegi Attila és Kocsis Kázmér duója gyűjtötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában