vízilabda

2020.10.18. 22:50

Szentesi diadallal hangoltak a derbire

A női vízilabda-bajnokság negyedik fordulójában is magabiztosan nyertek az élcsapatok, azaz UVSE, az FTC, a BVSC és a Dunaújváros is.

Kecskés Zoltán

Megvan a 4. győzelmük Gurisatti Grétáéknak (DFVE, kék) F.: Klub

Fotó: Vidovics Ferenc

Hungerit-Szentesi VK – Dunaújváros 8-17 (2-4, 0-7, 3-3, 3-3)

Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 50 néző.Vezette: Marnitz, Kovács S.

Szentes: Molnár – Dömsödi 1, Kolarova, Tóth Cs., Kádár 3, Bonca, Csiszár 2. Csere: Maczkó (kapus), Fodor, Kerem 1, Mácsai K. 1, Tóth F., Forgó. M. edző: Dömsödi József.

Dunaújváros: Magyari – Szilágyi 4, Gurisatti 4, Horváth B. 2, Ziegler, Mucsy 2, Szellák 3. Csere: Sajben V. (kapus), Sajben N., Pál 1, Huszti, Sümegi 1. V.: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 10/2, ill. 4/4.

Ötméteresből: 1/1, ill. 6/4.

Kipontozódott: Fodor, ill. Huszti.

A sok sérült játékos ellenére végig fegyelmezetten és magabiztosan játszott a DFVE, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya vezetésével – mindketten 4-4 találatot jegyeztek – fölényesen győztek idegenben, az alföldi csapat ellen. Minden az előzetes újvárosi tervek szerint alakult, hiszen már a szünetre sikerült megnyugtató, kilencgólos előnyt kiépíteniük a lányoknak, köszönhetően a szenzációs 7-0-s második negyednek, amikor támadásban és védekezésben is iskoláztak a lányok. Így a 11-2-es mérkőzésállásnál a második félidőben volt módja és lehetősége Mihók Attila vezetőedzőnek a fiatal játékosok szerepeltetésére és a különböző taktikai elemek éles gyakorlására, ami szó szerint akár „aranyat” is érhet a kulcsfontosságú UVSE-rangadó előtt. A 2003. évi születésű Sümegi Nóra a klubnak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örült, hogy a Kurca-parton vízbe ugorhatott és góllal segíthette a csapatát. Bízik benne, hogy a sérült játékosok visszatérhetnek, így teljes erőbedobással és megújulva küzdhetnek majd a szombati derbi alkalmával.

Megvan a 4. győzelmük Gurisatti Grétáéknak (DFVE, kék) F.: Klub

Hasonló véleményen volt a meccs utáni sajtótájékoztatón Mihók Attila, a DFVE vezetőedzője is, aki a Szentes elleni mérkőzést egyfajta felkészülésnek szánta a lányoknak.

– Ezt a találkozót mindenféleképpen arra szerettük volna felhasználni, hogy egy picit rendet tegyünk a fejekben, hiszen az elmúlt két mérkőzésünk elég kaotikusra sikerült különböző okokból. Jó mérkőzés volt, ami abszolút a vízilabdáról szólt. Aki kint volt, mindenki jól szórakozhatott.

A házigazdák megbízott edzője, Dömsödi József a nehézségek ellenére elégedett volt a fiatal pólósaival.

– Több játékosunkra és a vezetőedzőnkre sem számíthattunk. A fiatalok korrektül szerepeltek, helytálltak a bombaerős Dunaújváros ellen. Sajnos a szokásos hibáink ismét visszaköszöntek, az emberfórok rossz kihasználása, valamint a könnyű labdavesztések. Sokkal nagyobb koncentrációra és fegyelemre van szükségünk, hogy előrébb lépjünk. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, jól szolgálta a találkozó a felkészülésünket a fontos, novemberi összecsapásokra. Örülök, hogy újabb fiatal tanítványunk mutatkozott be a felnőtt OB I.-ben Forgó Judit személyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában