Kiváló győzelem

2020.10.18. 22:36

Rövid időre megingott, de nyert a Volán

Remekül kezdett a Bolzano ellen a Hydro Fehérvár AV19, amely aztán elengedte háromgólos előnyét, de másodszor is lendületbe jött és 5-4-re győzött.

Németh Krisztián

Alexander Petan egy góllal és két assziszttal járult hozzá a Bolzano elleni győzelemhez Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Álom vált valóra vasárnap este: végre itthon is jégre léphettek a felgyógyult, korábban koronavírussal megfertőződött Volán-játékosok.

A teljes keret álomszerűen kezdett és határozott játékkal, remek letámadásokkal taglózta le az eddig mindössze két pontot vesztő Bolzano csapatát. A harmad elején három góllal lépett el a Hydro Fehérvár AV 19. Paul Geiger tanári centerezését a remek ütemben érkező Andrew Sarauer közelről ütötte a hálóba, majd Hargrove szólójával kikaparta a gesztenyét Hári Jánosnak, aki saját kipattanóját értékesítette. És még nem volt vége a parádénak! A hatodik percben Michael Caruso gondolt egyet, és kékről elengedett egy lapos lövést, amelybe Alexander Petan piszkált bele annyira, hogy kikerülje a vendégek hálóőrét a pakk! 3-0 Kezdett már ilyen határozottan a szezonban a Fehérvár, de múlt héten három sorral a Dornbirn ellen nem tudta megtartani előnyét. Most sem, de teljes kerettel már képes volt megújulásra!

Alexander Petan egy góllal és két assziszttal járult hozzá a Bolzano elleni győzelemhez Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 24. percben Domenico Alberga kotort be a fehérvári ketrecbe egy lecsorgó korongot (3-1), majd a vendégek dominanciája tovább erősödött. Daniel Catenacci lőtte ki a rövid alsó sarkot (3-2), majd ugyanő a 31. minutumban kihasználta Michael Ouzas kiszolgáltatott helyzetét, és ajtó-ablak helyzetben egyenlített. 3-3 Fájó volt a pofon, de ami a legfontosabb, hogy használt! Egy percen belül Stipsicz Bence passzából Szabó Bence szerezte meg ismét a vezetést (4-3). Aztán jött a harmad hajrájában az ötödik! Petan keresztpasszára a hosszú oldalon Stipsicz érkezett menetrend szerint, és bepattintotta az olaszok kapusa fölött a korongot a hálóba, 5-3. A záró játékrészben az olaszok igyekeztek agresszivitással kizökkenteni a házigazdákat, sokasodtak a büntetőpercek, de állta a sarat a Volán emberhátrányban és négy a négy ellen is. A harmad felénél Hargrove eldönthette volna a meccset, de alulmaradt Fazióval szemben. Két és fél perccel a vége előtt lehozták kapusukat a vendégek, hat az öt ellen Marco Insam góljával mínusz egyre zárkózott a Bolzano.

5-4 Azonban kisvártatva két kiállítást kaptak az olaszok, ezzel pedig biztossá vált a Volán újabb győzelme! Hatpontos hétvégét zártak Erdélyék!

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV19–HC Bolzano 5-4 (3-0, 2-3, 0-1)

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1924 néző. Vezette: Nagy A., Rencz (Kis-Király, Muzsik)

Fehérvár AV 19: Ouzas – Stipsicz 1 (1), Szabó B. 1, Kuralt, Hári 1, Hargrove (1) – Horváth M. Caruso (1), Szita, Bartalis, Kahkonen – Szabó D., Geiger (1) Petan 1 (3), Sarauer 1 (2), Erdély – Reisz, Sárpátki, Mihály Á.. Vezetőedző: Antti Karhula.

Bolzano: Fazio – Plastino, Robertson (1), Insam 1, Findley, Halmo (1)-Youds (1), Fournier, Miceli, Bernard, Frank (1) – Gios, Di Perna (1), Bardaro, Catenacci 2, Giiati (1) – Pitschieler, Gazley, Alberga 1, Deluca. Vezetőedző: Greg Ireland.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Kapuralövések: 19-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában