Előrébb léptek

2020.10.16. 10:00

Rendhagyó, de jó szezont zár a Kiskút TK

Bár a pandémia miatt kevesebb versenyt rendezett, egyre inkább vezető szerepet tölt be a sportág hazai életében a Kiskút Tenisz Klub. Viszló Csaba, az egyesület elnöke szerint a klubban a tavaly megindult pezsgés egyelőre alábbhagyott, azonban szakmailag sikerült előrelépni.

Németh Krisztián

Viszló Csaba egyesülete, a Kiskút Tenisz Klub ütős választ adott a kihívásokra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A sportág sajátossága, hogy tisztes távolságból „vívnak” egymással a felek, így a „nehéz időkben” is lehet teniszezni. Ezzel együtt az év első felében a versenyzés megszűnt létezni.

Jelzésértékű, hogy a júniusi rajtra a Magyar Tenisz Szövetség rendezésében a Kiskút útján került sor. Idén a korosztályos nemzetközi tornákkal is szintet léphetett volna a klub, de a pandémia felülírta a lehetőségeket.

– A versenyek száma és a mezőny minősége is visszaesett. I. kategóriájú, junior Grand Slamhez mérhető ITF-tornát rendeztünk volna, de az ősszel bevezetett határzár miatt nem kerülhetett rá sor, a foghíjas mezőny miatt leminősítették a tornát – emlékeztet Viszló Csaba, aki klubvezetői feladatai mellett korábban a Magyar Tenisz Szövetség elnökségében is dolgozott a sportág hazai sikeréért.

A négy évvel ezelőtt elindított, országosan egyedülálló Sulitenisz program megállt. Hetente 1500 fehérvári és környékbeli gyermeket mozgattak meg.

– Nyáron megegyeztünk az önkormányzattal és a KLIK-kel, kialakítottuk az órarendet, majd szeptember második hetében a járvány miatt megtiltották, hogy külső helyszínre menjenek a diákok, és hogy külsősök bemenjenek az intézményekbe. A program reményeink szerint minél előbb folytatódhat.

Viszló Csaba egyesülete, a Kiskút Tenisz Klub ütős választ adott a kihívásokra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nehézségek ellenére szinte nem volt olyan időszak, amikor ne pattogott volna a labda a Kiskút útján lévő fedett pályás komplexumban. Az egészségügyi előírások betartásával a hobbisták, a profik és a feltörekvő fiatalok is teniszeznek.

– A tavalyi pezsgés hiányzik, de előrelépés, hogy felállt egy olyan edzői csapat, amely országosan párját ritkítja. Ez érezhető a jelentkező gyerekek számában: Budapestről, a környékéről és a Balatonról is járnak hozzánk edzeni.

Az előrelépés a versenyeken is megmutatkozik, bár a hölgyeknek nem sikerült megismételni a Szuperliga-győzelmet, az ígéretes fiatalokkal kiegészített csapat idén bronz­érmet szerzett. A férfiak is megállták a helyüket, a klub utánpótlása párosban vidékbajnokságot nyert.

– Lényegesen több számban lettünk eredményesebbek, közelítünk a nagyobb klubokhoz. Egyre inkább vezető szerepet töltünk be az ország teniszéletében, amelyet egyelőre elsősorban a létesítményünknek köszönhetünk, de az eredményeinkre is egyre inkább felfigyelnek. Az MTSZ-ben is fontosnak tartják a véleményünket, Lázár János, a szövetség elnöke éppen szerdán tett látogatást nálunk.

Megerősítette, hogy példaértékű a létesítményünk és a tevékenységünk – mondta Viszló Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában