Volsik János beszámolója

2020.10.14. 16:34

Mesterhármas a Szondi pingpongosaitól

A fehérvári Honvéd Szondi György SE asztalitenisz-szakosztálya minden korosztályban igyekszik jól teljesíteni, különösen igaz ez az első csapatra, akik az idei szezonban már az első vonalban mérettetik meg magukat.

Kecskés Zoltán

Fotó: MAFOTOSTUDIO Mary-Anna photography

Az élvonalban szereplő együttes nagy átalakuláson ment keresztül, hogy minél inkább helytálljanak az Extraligában. A részletekről, illetve a szezon eddigi alakulásáról Volsik János, a szakosztály vezetője beszélt lapunknak.

– Két remek igazolással erősödött meg az első csapat. Jakab Gábor mellé érkezett ugyanis a volt válogatott, Zombori Dávid. Szezon közben még éppen idejében sikerült az egyesületünknek leigazolnia továbbá az ifjúsági válogatott Kishegyi Ákost is. A kezdeti nehézségeket leküzdve zsinórban 2 rangadót is megnyertek a fiúk. A 4. fordulóban a tavaly már Extraligában játszó Mosonmagyaróvár, a hátunk mögött hagyott fordulóban a kitűnő erőkből álló Komló együttesét múlták felül. Ezzel két nagyon fontos győzelmet gyűjtöttünk be. A következő bajnoki fordulóban, amely a jövő hét végén lesz esedékes, a Szeged klubja ellen állnak asztalhoz a játékosaink.

Az NB II-es csapat játékosa, Engelmann Zsolt is nagyban hozzájárult a kitűnő szezonkezdethez.
Fotó: MAFOTOSTUDIO Mary-Anna photography

Majd a többi csapat eredményeire is kitért.

– Az NB II-es csapat szintén jelentősen megerősödött, egyértelmű, a bajnokság megnyerése a cél, ezáltal a következő szezonban az NB I-ben indulni. Nagyon jó úton járnak ehhez, ugyanis az elmúlt 5 fordulóból, mind az 5-ön magabiztos győzelmet arattak. A legutóbbi mérkőzésen pedig pont a rivális, Dunaújvárosi Egyetem egyesületével csaptak össze, melyen 13:5-ös arányban diadalmaskodtak. A második csapat, így simán vezeti az NB II-es bajnokság Dél-nyugati csoportját – tette hozzá lelkesen.

– Az NB III-as fiatal csapatunknak az erős középmezőnybe kerülés a célja az idei szezonban. Eddig 5 meccsből 2 győzelmet könyvelhetnek el, és a várakozásokat felülmúlva a 3. helyen állnak. A legutóbbi fordulóban a frissen feljutott megyei bajnok, Beloiannisz klubját verték meg 14:4-es arányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában