labdarúgás

2020.10.17. 22:01

Meglepte az MTK a Puskást, 3-0-ra nyertek a fővárosiak

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában az MTK nem kis meglepetésre legyőzte Puskás Akadémiát a Pancho Arénában, akiknek szinte szó szerint semmi nem jött össze a mérkőzésen. A vendégek hálóőre, Mijatovics egyenesen megbabonázta a házigazdákat.

Kecskés Zoltán

Az MTK kapusa megbabonázta a házigazda Puskás Akadémiát Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Puskás Akadémia FC –MTK Budapest 0-3 (0-2)

Felcsút, 957 néző. V.: Pintér Csaba (Kóbor, Szécsényi)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Tamás N. (Komáromi, 46.), Deutsch – Van Nieff, Nagy Zs. (Weslen, 68.) – Plsek (Urblík, 62.), Baluta (Knezevic, 62.), Kiss T. (Mance, 46.) – Vanecek. V.: Hornák Zsolt.

MTK: Mijatovics – Varjú, Fereira, Nagy Zs., Herrera – Kata M. (Biben 36.), Mezei (Barna 87.) – Gera D. (Ikenne-King, 87.), Dimitrov (Prosser, 67.), Balázs – Movszki (Bíró, 87.). V.: Michael Boris.

Gól: Miovszki (4.), Gera (26.), Prosser (80.).

Sárga lap: Szolnoki (14.). Vanecek (86.) ill. Dimitrov (28.), Gera (33.), Nagy (69.).

Az MTK kapusa megbabonázta a házigazda Puskás Akadémiát
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Két hasonló felfogású csapat lépett pályára szombaton este Felcsúton, így egy izgalmas, pörgős mérkőzésre volt kilátás. A motiváció mindkét együttesnek adott volt: az MTK a kiesést jelentő 11. helyről mozdult volna feljebb, míg a Puskás Akadémia a 3. helyét szerette volna megszilárdítani. A meglehetősen hideg időjárási körülmények között rendezett mérkőzésen már rögtön az elején beköszönt a 23-szoros magyar bajnok. Egyenesen villámrajtot vett az MTK, amely már a negyedik percben megszerezte a vezetést. Balázs Benjámin fejesét még bravúrral hárította Tóth Balázs „Balu”, ám Miovszki jókor volt jó helyen és a hálóba droppolta a kipattanót.

Húsz perc után azért kezdett éledezni a hazai gárda, több veszélyes beadásuk is volt, vagy épp lövésük Vanecek révén, de ekkor jött az újabb pofon. Szinte egy az egyben ugyanaz a szituáció zajlott le, mint az első gólt megelőzően. Egy beadást követő fejest Tóth bravúrral védeni tudott, de megint az ellenfél játékosa, ezúttal Gera Dániel „ólálkodott” ott, megduplázva az előnyt. A Puskás Akadémia a szünetig kialakított ugyan néhány gólt ígérő helyzetet még, ám egyikből sem tudott szépíteni. Borítékolni lehetett, hogy a hazaiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt változtat a második félidőre: érkezett Komáromi György, valamint Antonio Mance is, sőt a játékrendszer is módosult, ami ugyan hozott némi lendületet, de eredményességet már nem. Olyan volt, mintha ezen az estén a felcsútiak el lettek volna átkozva, egyszerűen semmi sem jött össze. Hiába estek neki az MTK-nak és jutottak el akár felső lécig is Komáromi révén, a gólt ismét a fővárosiak szerezték. A csereként beálló Prosser a 80. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát. Az MTK így három bajnoki kudarc után győzött ismét, amiben nagy részt vállalt a több bravúrt is bemutató kapus, Mijatovics. A felcsútiak pedig március óta először maradtak gólképtelenek hazai pályán.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Hornyák Zsolt, a hazaiak mestere csalódott volt.

– Az első perctől nagyon idegesen futballoztunk, elkéstünk az ellenfélről. Úgy érzem, ha reggelig játszottunk volna, akkor sem rúgunk gólt. Nagyon messze van ez a játék attól, amit én elvárok a csapattól. A hétközi edzéseken úgy láttam, hogy végre jó erőben vannak a fiúk és jól le tudjuk hozni ezt a meccset, de félénken álltunk hozzá, nem voltunk magabiztosak, és ezt az eredmény is tükrözi. A második félidőre változtattunk a felállásunkon, azonban nem sikerült szépítenünk sem. Túl könnyű gólokat engedtünk az MTK-nak, és nagyon hamar 2-0-s hátrányba kerültünk hazai pályán. Az első 20-25 percben eldőlt ez a mérkőzés, amikor nagyon passzív volt a csapatom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában