Koronavírus Fejérben

2020.10.13. 22:18

Az Alba Fehérvár KC sem tudott a vírus miatt játszani

A női K&H NB I kézilabdaliga 9. fordulójában két, eddig ugyancsak felemásan szereplő csapat került volna szembe. Az Alba Fehérvár KC edzőváltás után, míg a Békéscsabai Előre pontok nélkül várta a bajnokit, amely végül elmaradt.

Káldor András

Józsa Krisztián nem igazán örült a halasztásnak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Igazi alsóházi rangadóra került volna sor kedden 18 órától, a meccs mindenesetre több szempontból is különleges találkozónak tűnt, hiszen egyrészt az Alba kispadján bajnoki mérkőzésen először debütált volna vezetőedzői minőségében a két hete lemondott Deli Rita helyére kinevezett Józsa Krisztián, valamint segítője, Siti Eszter. A szurkolók is kíváncsian várták, vajon mennyire tudta az új szakmai stáb felrázni a negatív spirálba került lányokat, mire volt elég az elmúlt közel három hét a Boglári Akadémia-SZISE elleni fiaskót és az edzőváltást követően.

Aztán kora délután a klub közösségi oldalán megtudhattuk, hogy a Titánok jégkorongcsapatához hasonlóan jártak az albás lányok is, a különbség annyi, hogy nem náluk, hanem a békéscsabai csapatban produkált egy játékos pozitív koronavírustesztet, így a Magyar Kézilabda-szövetség hozzájárult a mérkőzés elhalasztásához.

Kissé ironikusan mondhatjuk azt, hogy úgy járt Józsa Krisztián, mint Bagaméri a Keménykalap és krumpliorr című kultikus gyerekfilmben, amikor folyamatosan azt hangoztatta, hogy „el vagyok átkozva”. A szakember bemutatkozása az Alba vezetőedzőjeként immár a második mérkőzésén késik…

– Nagyon sajnáltam, mert vártam már a mérkőzést, a bemutatkozást. Ezt mond­hatom a csapat nevében is, végre a pályára szerettünk volna lépni tétmeccsen, hiszen most már több mint két hét telt el a Boglár elleni találkozó óta. Mindenki tűzben égett, így aztán továbbra is az edzések maradnak. A mai mérkőzés helyett is edzést iktattunk a programba, és izgalommal várjuk, mikor lesz a következő meccs, ahol végre pályára léphetünk. Ennek időpontja most egyelőre elég bizonytalan – fogalmazott Józsa Krisztián.

Józsa Krisztián nem igazán örült a halasztásnak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen érdeklődtünk nála afelől, hogy mennyire sike­rült a lányokat kirángatni a szakadékból ez idő alatt.

– Nagyon jó mentalitással dolgoznak, remek a hozzáállásuk, jó hangulatban telnek az edzések. Jó irányba indultunk el, de most már kellene egy visszacsatolás, egy mérkőzés, hogy lássuk azt, hogy tényleg jó-e az irány, amerre tartunk. A Békéscsaba elleni meccs erre kiváló alkalom lett volna. Az eltelt időben inkább fizikailag erősítettük a csapatot, illetve olyan taktikai elemeket gyakoroltunk, amelyek elősegítik azt, hogy más játékot játszunk. Nyilván túlságosan sok időnk nem volt, de ennyi idő alatt apróságokon lehetett javítani, valamint szeretnék egy kicsivel gyorsabb kézilabdát játszani, és ehhez volt szükség arra, hogy fizikailag több munkát végezzünk – tudtuk meg.

A vezetőedző arra is kitért, örült annak, hogy nem kellett közvetlenül a váltás után a Kisvárda ellen játszani, de azért kedden este már feltétlenül készen álltak volna.

– Több opció is van, biztosan a Szombathely elleni mérkőzés időpontját tudjuk, amely október 28-a. Ez még két hét, de folytatunk megbeszéléseket, hogy akár a hét végén vagy a jövő hét végén játszanánk olyan csapatokkal, ahol hozzánk hasonlóan nincsen koronavírusos probléma – hangsúlyozta a szakember lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában