csibészeket támogatnak

2020.10.02. 20:20

Jótékony tenisz a Kiskút útján

Erdélyi árvákat segítő karitatív tenisztornának ad otthont a Kiskút Tenisz Klub. Az amatőrök számára kiírt szombati versennyel a Csibészek Fiatalokat Támogató Alapítványt támogatják.

Németh Krisztián

A tervezettnél jóval később kezdődő és több szempontból is rendhagyó teniszszezonból a karitatív akció sem marad el a székesfehérvári egyesületnél, méghozzá a Csibész-Kiskút Tenisz Kupa révén.

A budapesti Csibészek Alapítvány elsősorban az erdélyi Csibész Alapítvány támogatására jött létre. Céljuk, hogy a hátrányos helyzetbe került erdélyi magyar fiatalokat támogassák.

Védenceik gyermekotthonban élő árva, félárva, bántalmazott gyerekek.

Közülük többeket vendégül lát a klub, a csíksomlyói, csíkcsomortáni lurkók természetesen ütőt is ragadnak, hogy megismerkedjenek a sportággal.

– A nevezési díjakból és az adományokból befolyó összeget a gyermekotthonok fejlesztésére, rendezvényekre, táboroztatásra, játszótér vagy éppen focipálya építésére fordítják majd. Klubtagjaink között is népszerű a jótékonysági torna, de a támogatói körből is sokan indulnak, hogy segíthessenek a gyerekeknek és teniszezzenek egy jót – tudtuk meg Fricska Fanni fő szervezőtől, a Kiskút Tenisz Klub edzőjétől.

Elsősorban férfi, női és vegyes párosok versenyeznek egymással reggel kilenc órától, de ha a menetrend engedi, akkor egyesben is lehet majd indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában