asztalitenisz

2020.10.28. 21:39

Felemás mérleggel

A székesfehérvári Honvéd Szondi két nagy mérkőzést is játszott két napon belül, amelyeket vegyes eredményekkel zártak a pingpongozók.

Kecskés Zoltán

Jakab Gábor ismét nyerőembernek bizonyult

Fotó: Mary-Anna

Az asztalitenisz Extra Liga 6. fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor–Zombori Dávid duót.

Az első egyéni kör után döntetlenre álltak a felek, miután Zombori Dávid Lukács Leventét, míg Jakab Gábor a hazaiak legjobbját, Vitsek Ivánt múlta felül. A következő körben már csak 1 egyéni győzelem született, Jakab Gábor, a tőle megszokott magabiztossággal 3:0-ra megverte Lukács Leventét. Ugyanakkor Kishegyi Ákos sajnos ehhez a csapatmérkőzéshez nem tudott hozzátenni. A végső mérkőzésen, mely eldöntötte a három pont sorsát, Zombori Dávidnak nyolc meccslabdája volt. Ellenfele kisebb-nagyobb szerencsével valamennyit hárította, így a fehérvári elvesztette az összecsapást, a Szondi 4:3 arányú vereséget szenvedett, a mázlifaktor nem a fehérvári alakulat mellett állt.

Jakab Gábor ismét nyerőembernek bizonyult
Fotó: Mary-Anna

Nem sokat lehetett búsulni a mérkőzés után, ugyanis másnap délután Miskolcra utaztak a fiúk, hogy lejátsszák a 7. fordulót a DVTK ellen.

A rengeteg utazás ellenére, jobban kezdett az együttes, a párost ezúttal simán 3:1-re megnyerte a szokásos Jakab-Zombori kettős. Az első egyéni összecsapások után 3:1-re vezetett a Szondi. Zombori Dávid és Kishegyi Ákos is 3:1-es arányban győztek, míg Jakab Gábor kikapott a hazaiak legerősebb játékosától. A diósgyőri trió ezután kiegyenlített összetettben, és megint az utolsó mérkőzés döntött arról, hogy melyik fél szerzi meg a győztesnek járó 3 pontot. Jakab Gábor nagyon nehéz, kiélezett küzdelemben 3:2-re felülmúlta ellenfelét, ezzel eldöntve a 3 pont sorsát, melyet a Szondi szerzett meg, 4:3-as összesítésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában