Vértes-rali

2020.10.09. 21:03

Felbőgnek a motorok

A technikai sportok kedvelőinek igazi csemege lesz az előttünk álló hétvége, ugyanis Mór lesz a központja az országos ralibajnokság negyedik futamának, a Vértes-ralinak.

Kecskés Zoltán

Újra összeáll a páros: Toloczkó Péter és Fogarasi Attila F.: Peremicki I.

A vasárnap rendezendő futamra már szombaton megérkeznek a gépcsodák, és az ipari parkban telepednek le a csapatok, amit meg is lehet tekinteniük az érdeklődőknek. A verseny maga pedig vasárnap indul. Igazán látványosnak ígérkezik a Vértes-rali 365 kilométeres távja, amelyből a gyorsasági aszfaltos szakaszok 126,5 kilométert tesznek ki Oroszlány–Kőhányás között, valamint Csákberény és Nagyveleg térségében. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a meteorológusok nem zárják ki az égi áldást, akkor izgalmakban nem lesz hiány.

A rali 1-esek már fél 9 után elindulnak, míg a rali 2-esek, ahol rajthoz áll Fogarasi Attila is, 11.35-kor. A móri autóversenyző számára különös pikantériát kölcsönöz ez a hétvége, hiszen szűkebb hazájába érkezik a mezőny. A rali 2-es versenyző emiatt érez egy kis nyomást, de jó hangulatban, felszabadultan szeretne autózni hazai környezetben.

Újra összeáll a páros: Toloczkó Péter és Fogarasi Attila F.: Peremicki I.

– Minden szempontból móri vagyok! Itt születtem, azóta is a városban élek, ezért felemelő érzés számomra. Nagyon örülök, hogy a Vértes-rali megvalósulhatott, nagy összefogással. Helyi erőként Müllner Tibi bácsi segített sokat, az ő nevét ezen a ponton mindenképpen meg kell említeni. A szezonom eddig elég csonkára sikerült, összességében tíz versenykilométer van a kezemben és a lábamban, de régi-új navigátorommal, barátommal, Toloczkó Péterrel készen állunk a kihívásra. Egy laza, sikeres versenyt szeretnénk futni, de természetesen nem adjuk fel a jó eredmény lehetőségét sem. A maga módján minden pálya nehéz. Az oroszlányi a leghosszabb, ezért ott sokat lehet kapni és adni is. Csákberény a legtechnikásabb, Nagyvelegen a csúszós, dobálós részek adják meg a szakasz sava-borsát. Ultra kemény lesz. Jó lenne, ha a rali 2 élmezőnyében a ladás fölénybe bele tudnánk szólni, minden erőnkkel ezen leszünk.

Lakatos Róbert fő szervező elmondta, hogy elégedett az előkészületekkel, és minden érdeklődőt várnak az eseményre. – Szoros, de komoly kihívásokat tartogató nap elé nézünk, reggeltől estig kell teljesíteni a gyorsasági szakaszokat. Férfias kihívás lesz annak, aki célba ér. Bízom benne, hogy baleset nélkül megússzuk, és a tervek szerint lezajlik a program. A célceremóniára a Wekerle Sándor Szabadidőközpont előtt kerül majd sor vasárnap 16.30 perckor a rali 2-es géposztálynak, a legjobbak pedig várhatóan este 7 óra körül érkeznek meg a dobogóra. Várjuk a családokat erre az izgalmas eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában