Fordulatos meccsen vesztett pontot a Vidi

2020.10.18. 19:00

A Fehérvár FC három perc alatt fordított a Honvéd ellen

Két hetes bajnoki szünet után a játékhétvégét a 10. helyen álló Budapest Honvéd FC várt az első helyért ersenyben lévő MOL Fehérvár FC együttesére az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 7. fordulójában.

Ferencz Balázs

Nego Loic (balra) szerezte a MOL Fehérvár FC egyenlítő gólját Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Vissza az élre! Mormolhatták magukban a MOl Fehérvár FC játékosai, mikor kisétáltak melegíteni az Új Hidegkúti Nándor Stadion gyepére. A 7. forduló nyitányán a Ferencváros 2-0-ra győzte le a Kisvárdát, s ezzel a tabella élére lépett az egyébként egy meccsel kevesebbet játszó zöld-fehér egylet, így a Vidinek nyernie kellett a Budapest Honvéd ellen, ha vissza akart kerülni a ranglista tetejére. Bár, a nemzetközi porondtól az Európa-liga playoff-körében búcsúzott fehérváriaknak egyébként sem szabad más reményekkel pályára lépni a honi bajnokságban, mint a győzelmével.

Nego Loic (balra) szerezte a MOL Fehérvár FC egyenlítő gólját Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem is volt visszafogott Márton Gábor legénysége már a bemelegítés végi cicázásnál sem, Stopira és Muszliu keményen léptek oda a támadó szekciónak, de Budu Zivzivadze sem hagyta magát, erőszakosan birkózott a rá igyekvőkkel. Kellett is a harcos szellem a Honvéd ellen, hiszen a bajnokságot gyengébben kezdő kispestiek legutóbb 4-2-re verték a Zetét, s a válogatott program miatti szünetet is kihasználhatták az acélosításra. Jó iramban kezdtek a felek, a válogatottnál megsérült Kovácsikot Emil Rockov helyettesítette a kapuban, Nikolics Nemanja pedig padozott, pihenőt kapott a nemzeti együttesben vívott csatározások után, s a combsérüléssel bajlódó Hangya sem volt a pályán. Az első percek ide-oda játéka után a MOL Fehérvár FC ragadta magához a kezdeményezést, ahogy azt már a korábbi meccseken megszokhatták a Vidi-hívek, Lyes Houri mozgatta a csapatot. Evandro a bal, Bamgboye a jobb szélen próbált zavart okozni, Nego Loic pedig beljebb húzódott a középpályán. A fehérvári aktivitásnak a 11. percben érett be a gyümölcse, de ez még korai termésnek tűnt, hiszen a helyzet kihasználatlan maradt. Houri dobta támadásba a jobb oldalon Bamgboyet, aki egyből középre kanalazta a labdát. Zivzivadze egy védővel a nyakán érkezett, s estében, Tujvel kapussal ütközve pöccintett a kapu mellé. A 13. percben újra a fehérvári csatár és a Honvéd portása voltak a főszereplők. Batik adott el egy labdát, Zivzivadze csapott le rá, 16 méterről célozta meg a bal alsót, de Tujvel bravúrral mentett szögletre. A sarokrúgás nyomán beküldött, majd lefejelt labdát Viszar Muszliu 6 méterről, félfordulatból emelte a kapu fölé. Rendezte sorait a Bódog Tamás dirigálta Honvéd, s újra kiegyenlített lett a játék, bár a vendégkaput nem veszélyeztette a piros-fekete gárda. Aztán a semmiből szerzett vezetést a Honvéd a szünet előtt. 20 és fél méterről tekerte a labdát a keresztlécre egy szabadrúgásból Gazdag, a kapufáról levágódó labda a telejsen üresen maradt Balogh Norbert elé került, aki előbb lekezelte, majd 4 méterről a hálóba pöccintette azt, 0-1.

 

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt. Továbbra is a Vidi futballozott fölényben, de a helyzetek csak nem jöttek. Az 56. percben kettős cserével kívánt új impulzust varázsolni csapatába Márton Gábor, Zivzivadzét Nikolics váltotta, míg Evandro helyén Ivan Petrjak folytatta. A 65. percben már kézzel fogható volt a változtatás. Petrjak a bal oldalról gurított a 16-os elé Hourinak, aki visszaemelte a befutó ukrán szélsőnek, aki egyből centerezett, Nego pedig előrevetődve lőtt 4 méterről a hálóba, 1-1. Alig telt el három perc, s már fordított is a Vidi. Ki más, mint Ivan Petrjak húzott egyet befelé a bal oldalról, s jobbal, 20 méterről bődületes nagy gól tekert a jobb felső sarokba, 1-2. Tovább mélyíthette volna a Honvéd szakadékát Funsho Bamgboye, de közeli kísérletét Tujvel védte. Kellett volna ez a gól, mert a 74. percben Tamás felívelése nyomán Traoré előzte meg a 15 méterre kifutó Rockovot, s az üres kapuba fejelt, 2-2. Hiába próbálkozott eztán a fehérvári együttes, hiába álomásozott a Honvéd térfelén és jutott a hazaiak tizenhatosán belülre, a kapura senki sem tudott fordulni. Nego is csak a kapunak háttal veszélyeztetett, hátrahúzott labdáját Tujvel a gólvonalon ölelte magához. Így a Vidinek osztoznia kellett a pontokon.

Budapest Honvéd–MOL Fehérvár FC 2-2 (1-0)

Budapest, Új Hidegkúti Stadion, 2378 néző. V.: Karakó Ferenc (Márku T., Horváth R.).

Bp. Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Kamber, Lovric, Tamás K. – Szendrei, Hidi, Zsótér (Ugrai, 70.) – Balogh N. (Baráth, 80.), Gazdag (Traoré, 65.). Vezetőedző: Bódog Tamás

MOL Fehérvár FC: Rockov – Fiola (Hangya, 83.), Muszliu, Stopira, Bolla – Nikolov, Nego– Bamgboye (Alef, 83.), Houri, Evandro (Petrjak, 56.) – Zivzivadze (Nikolics, 56.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gól: Balogh N. (45.) illetve Nego (64.), Petrjak (67.)

Sárga lap: Szendrei (59.), Ugrai (80.) ill. Nikolov (59.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában