Hunyadi DSE

2020.10.02. 14:30

Egy arany, négy ezüst, egy bronz

41. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Gyalogló Fesztivált, most külföldiek nélkül. A Hunyadi DSE atlétái érmekkel tértek haza a 20 kilométeres felnőtt és utánpótlás országos bajnokságról.

Ferencz Balázs

Őze Tibor (elől j) büszke lehet tanítványaira, Tóth Norbertre (fent, j) és Nyerges Balázsra (hátul, b)

Fotó: Hunyadi DSE

A gyaloglók teljes hazai élmezőnye elrajtolt Békéscsabán. Az Őze Tibor vezette Hunyadi DSE öt gyaloglót indított. Tóth Norbert kiemelkedett nem csupán egyesülete, de a magyar mezőnyből is. Egyéni csúccsal nyerte a juniorok 20 kilométeres versenyét, ugyanakkor a felnőttek között is a negyedik helyen végzett 1.30.52-es idejével. Tóth egyre közelebb kerül a jövő évi U23-as Eb nevezési szintjéhez (1 ó 28 p).

Őze Tibor (elől j) büszke lehet tanítványaira, Tóth Norbertre (fent, j) és Nyerges Balázsra (hátul, b)
Fotó: Hunyadi DSE

A junior lányoknál a kisebb sérüléssel bajlódó Csörgő Dóra 2. lett 1.19:02-vel. Ugyanitt Jezsoviczki Anna bronzérmet szerzett 1.28:48-as egyéni csúccsal. Az U23-as fiúknál Soltész Benjamin szerzett ezüstérmet, míg a juniorok között Nyerges Balázs végzett a második helyen.

A junior fiúcsapat az olimpikonokat indító Honvéd mögött ezüstérmet szerezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában