Törökországban szerepel a labdarúgó-válogatott

2020.09.02. 18:00

Változás a keretben

Marco Rossi együttese a Nemzetek Ligája B divíziójában magyar idő szerint 20.45 órakor lép pályára Sivasban. Csoportunkban Szerbia és Oroszország szerepel még – utóbbival vasárnap itthon játszunk.

Németh Krisztián

Vajon Pátkai Máté (a labdával) ismét nyerő ember lehet a törökök elleni mérkőzésen?

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Nincs könnyű helyzetben a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Egyrészről: Marco Rossinak az 1984 óta tartó rossz sorozatot kell megszakítania, ugyanis legutóbb harminchat évvel ezelőtt örülhettünk győzelemnek török földön – igaz, akkor Mezey György együttese sorai­ban Csongrádi Ferenccel hatot vágott a félholdasoknak.

A rossz széria feledtetésére a Nemzetek Ligája második vonalában, a B divízió nyitómeccsén van lehetőség, csütörtök este magyar idő szerint 20:45 órakor lépünk pályára a házigazdák ellen.

Másfelől: ritkán tapasztalható játékoskeringő zajlott le a keretben fehérvári érintettséggel!

A MOL Fehérvártól „menetrend szerint” Kovácsik Ádám, Fiola Attila és Nikolics Nemanja kapott meghívót, majd a Honvédban és a DVSC-ben tapasztalt koronavírus-fertőzé­sek miatt Gazdag Dániel helyett Pátkai Máté, Korhut Mihály helyére Hangya Szilveszter került. A Vidi balbekkje aztán sérülés miatt elhagyta a keretet, ahogy a ferencvárosi Botka Endre is. Utóbbit a tavalyi év felfedezettjének választott fehérvárival, Bolla Bende­gúzzal pótolták – átmenetileg. Szerdán az U21-es válogatott helyett a felnőttekhez irányított jobbhátvéd, Bese Barnabással együtt kisebb megbetegedés miatt kikerült a keretből.

Vajon Pátkai Máté (a labdával) ismét nyerő ember lehet a törökök elleni mérkőzésen?
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Marco Rossi nem véletlenül jegyezte meg, hogy tizenöt kiszemelt játékosról kellett lemondania, köztük négy-négy bal, illetve jobb oldali védőről. „A törökök szinte minden topjátékosukat meg tudták hívni, így közel a legerősebb csapatukkal léphetnek pályára, de harcossággal, küzdeni tudással kompenzálhatjuk a különbségeket. Már az edzőtábor előtt sokat dolgoztunk a taktikán, és ez volt a legfontosabb feladatunk az elmúlt két napban is. Két nap kevés idő a taktikai elemek gyakorlására, ráadásul adódtak nem várt nehézségeink is, ezért el kell ismerni, nem volt könnyű dolgunk” – vélekedett a szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

Jó hír, hogy a keret összes játékosának és stábtagjának negatív lett mindkét koronavírustesztje. Ennek tudatában utazott el a csapat szerda délután Sivasba, a csütörtök esti mérkőzés helyszínére. A település nem éppen frekventált régióban fekszik: Isztambul vagy a főváros helyett a tengerszint felett 1284 méteren, Ankarától közel négyszáz kilométerre, Törökország közepén, a Yeni 4 Eylul stadionban lép pályára nemzeti csapatunk.

Senol Günes, a török válogatott szövetségi kapitányának keretébe a többi között a Leicester City, a Juventus, a Roma és a Schalke is ad játékost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában