Igazi nagyágyú a hokisok élén

2020.09.14. 22:23

Sean Simpsont nevezték ki a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának

A Magyar Jégkorong Szövetség Sean Simpsont nevezte ki a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának. A kanadai szakember a következő két idényre szóló megállapodást írt alá.

Káldor András

Sean Simpson a hónap végén érkezik hazánkba F.: leading-sport

Simpson 1960-ban született Nagy-Britanniában, de Kanadában nőtt fel és ismerkedett meg a jégkoronggal. Az 1980-as NHL-draft hetedik körében választotta ki a Chicago Blackhawks, de ligában nem szerepelt. Két AHL-es év és a Calder Kupa megnyerése után átköltözött Európába, ahol megfordult Hollandiában, Svájcban, Ausztriában és Olaszországban is. Közben bemutatkozott a kanadai válogatottban. 1991 óta dolgozik edzőként, fokozatosan járta végig a ranglétrát.

Sean Simpson a hónap végén érkezik hazánkba F.: leading-sport

A 2010-es vb előtt nevezték ki a svájci válogatott szövetségi kapitányává, ezt a posztot 2014-ig töltötte be. 2013-ban a modern kor addigi legjobb szereplését érte el a csapattal, hiszen világbajnoki ezüstéremig meneteltek. Egy évvel később Szocsiban, a téli olimpián a 9. helyen végzett Svájc. Legutóbb a svájci Fribourg-Gotteron tanácsadója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában