Nyolc év után szereztek aranyérmet

2020.09.22. 21:05

Régóta várt SZVSZSE-siker: ob-elsőség

A vívók korosztályos országos bajnokságán Fekete-Fenyvesi Olivér, a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE párbajtőrözője állhatott a dobogó tetejére.

Németh Krisztián

Nagy sikert ért el a „törpici”: Fekete-Fenyvesi Olivér

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jószerével majd egy évtized után nyert bajnoki címet az SZVSZSE. A sikerhez egy tízéves fiatalember segítette hozzá az egyesületet, méghozzá az úgynevezett törpici korosztályban.

A Balatonfüreden rendezett országos korosztályos seregszemlén egyéniben Fekete-­Fenyvesi Olivér megállíthatatlan volt a harminckettes főtáblán. Két nehéz asszója volt a döntőig két honvédos ellenféllel, viszont a fináléban magabiztos vívással győzte le a szolnoki Dékány Patrikot, és szerzett bajnoki címet.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérváron élő friss aranyérmes fiatalember négy éve ragadott párbajtőrt, edzője Mórocz Balázs joggal lehet büszke tanítványára, aki tízesztendősen a mezőny egyik legfiatalabbjaként szerez­te meg a végső győzelmet.

A klubban utoljára a Büki Lili, Kollár Kincső, Demény Kata, Tóth Zsófi összeállítású csapat nyert országos bajnokságot.

Balatonfüreden nemcsak az ob-n elért eredményeket díjazták, hanem az előző szezon ranglistahelyezettjeit is. A gyerek korosztályban Varga Flóra a harmadik helyet vívta ki magának.

Nagy sikert ért el a „törpici”: Fekete-Fenyvesi Olivér
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Annak ellenére, hogy szeptember második hetét írjuk, tehát nagyon korai a verseny és a tét is nagy volt, nem vagyok maradéktalanul elégedett, egy-két érem és helyezés benne maradt a vívóinkban. De ha így tudjuk folytatni a felkészülést, és a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy mind edzéseket, mind versenyeket tartsunk, akkor biztos, hogy lesz előrelépés. A több éve versenyzők szépen teljesítettek, és a tavaly szeptemberben kezdők közül többen is kellemes meglepetést okoztak – értékelte a klub ifjoncainak teljesítményét Mórocz Balázs vezetőedző.

A hétvégén a kadett és a junior korosztály első válogatójára kerül sor, ahol a klub hat vívója méreti meg magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában