Ifj. Fogarasi Attila megnősül a hétvégén

2020.09.03. 08:00

Nem indul Egerben a móri ralipáros

Ifj. Fogarasi Attilának nem úgy alakult eddigi rally2-es szezonja, mint várta. A hétvégén pedig kihagyja az Eger Rallye-t, ugyanis szombaton kimondja a boldogító igent.

Kecskés Zoltán

Ifj. Fogarasi Attiláék alig várják az októberi Vértes Rallye-t

Fotó: PI

Akik ismerik ifj. Fogarasi Attilát, azok tudják, mennyire elszántan készült az idényre régi-új navigátorával, Májer Dáviddal együtt, hogy ismét eredményesen száguldhassanak. Teszik mindezt megújult Hondájukkal, de az évadnyitó nem alakult jól számukra.

– A zűrzavaros körülmények, a hatalmas eső megpecsételte a Salgó Rallye-t. Alig vártuk, hogy újra versenyezhessünk, de már idejekorán egy borulás véget vetett a versenyünknek. A kazári szakaszon egy hosszú balosban későn fordítottam, túl optimista voltam a tapadás szempontjából, és a sáros aszfalton megcsúsztunk. Kézifékkel korrigáltam, de nem volt helyünk, és egy betonárok azonnal fejtetőre fordított bennünket.

Így sokáig az is kérdésessé vált, elindulhatnak-e a következő versenyen. Éjjel-nappal a garázsban dolgoztak, hogy versenyre alkalmassá tegyék a kocsit a Miskolc Rallye-ra, ahol végül egyetlenegy métert sem mentek a tragédia miatt: a rutinos, mindenki által kedvelt és tisztelt navigátor, Tóth Zsolt ugyanis életét vesztette a második gyorsasági szakaszon.

Ifj. Fogarasi Attiláék alig várják az októberi Vértes Rallye-t
Fotó: PI

– Rengeteget dolgoztunk az autóval, amit nagyon köszönök a csapatnak. Felfoghatatlan, ami történt. Ez ismét rávilágított minket, versenyzőket és a szervezőket is arra, hogy milyen veszélyes ez a sport. Részvétem a családnak!

A hétvégén pedig újabb futamra kerül sor, ugyanis a híres Eger Rallye következik, ám ifj. Fogarasi Attilának máshol van fontos jelenése.

– Bíztam benne, hogy egyik aszfaltos verseny sem fog majd egybeesni az esküvőm napjával, mert akkor kénytelen leszek választani – mosolyodott el. – Komolyra fordítva a szót, szombaton megházasodom, úgyhogy természetesen ez élvez prioritást, ahol a verseny­autó is jelen lesz. Az októberi hazai Vértes Rallye-n biztosan rajthoz állunk, ahova megkettőzött figyelemmel és elánnal készülünk majd. Igyekszünk odatenni magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában