evezés

2020.09.07. 20:45

Megérte a nagy meló

Tizenegyedik helyen zárt a hétvégi U23-as evezős Európa-bajnokságon a Galcsó Vencel, Turi Péter könnyűsúlyú kétpár. Turi, a VVSI versenyzője ferencvárosi csapattársával szerzett értékes nemzetközi tapasztalatot.

Németh Krisztián

Turi Péter (jobbra) és Galcsó Vencel mindent megtett a válogatott kerettagságért, mindkét válogatón nyerni tudtak

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Turi Péter óriási mélységekből küzdötte fel magát, betegségéből kilábalva szisztematikus, tudatos munkával és szorgalommal újjáépítette magát, majd nagyot alkotott fővárosi csapattársával a magyar mezőnyben, így jogot formáltak a korosztályos kontinensviadalon való indulásra. A hétvégi duisburgi Eb-n a reményfutamból másodikként jutottak a legjobb 12 közé. A vasárnapi középdöntőben nehéz dolguk volt, a későbbi dobogós egységekkel, a belgákkal, a németekkel és a franciákkal is összekerültek, végül az ötödik helyen zártak. A B döntőben is az ötödik helyet csípték meg.

Turi Péter részben elégedett, hiszen ez volt az első nemzetközi versenyük. „Sok tapasztalatot szereztünk, kihúztuk magunkat, de technikailag lehettünk volna jobbak is” – fogalmazott az evezős.

A VVSI versenyzőjére új kihívások várnak a pályán kívül, hiszen a napokban kezdte meg tanulmányait a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, de továbbra is ragaszkodik az evezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában