komoly elismerést kapott

2020.09.23. 17:30

Megállás nélkül a hokiért dolgozik Orbán Attila

A Látogatóközpont dísztermében megtartott Megyenapon a jégkorong sportágban kifejtett példaértékű sportpályafutása és kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei elismeréseként Orbán Attila, a Dunaújvárosi Acélbikák és a Fehérvár AV19 korábbi 62-szeres válogatott jégkorongozója munkásságát Terstyánszky Ödön-díjjal ismerte el a Fe­jér Megyei Közgyűlés.

Káldor András

Orbán Attila (balra) 30 esztendősen, büszkén vehette át a megye díját Molnár Krisztiántól, a megyei közgyűlés elnökétől

Fotó: Skobrák Dénes

Az egykori kőkemény bekk jelenleg Hatvanban tevékenykedik, az FC Hatvan Gigá­szainál lett szakmai igazgató, és igyekszik szeretett sportága alapjait lefektetni.

– Óriási dolog számomra, hogy egyáltalán szóba került a nevem ilyen fiatalon, és csupa nagyszerű ember társaságában vehettem át a díjat. Ez feltétlenül azt jelenti számomra, hogy jó úton haladok, amit csinálok, illetve csináltam, nem lehet rossz, extra motivációt ad a folytatás szempontjából is – mondta meghatottan a szakember.

A nyár folyamán költözött végleg a hevesi településre, ahol aztán délelőttönként a Szent István Sportiskolában oktatóként dolgozik, és felelős a jégkorongért.

Orbán Attila (balra) 30 esztendősen, büszkén vehette át a megye díját Molnár Krisztiántól, a megyei közgyűlés elnökétől
Fotó: Skobrák Dénes

– Teljes mértékben belerázódtam az új munkakörömbe! Büszkén jelenthetem ki, hogy már a sportiskolában vannak osztályok harmadikig. Velük foglalkozom, és készítem fel őket, hogy a későbbiekben már otthonosan mozogjanak a sportágban. Napközben a klubban a szakmai feladatokat végzem, egyelőre száraz és jeges edzéseket tartok. A bot és egyéb technika elsajátítása rendkívül fontos ebben az életkorban, emellett pedig délutánonként az U25-ös lányokkal és az U16-os fiúkkal dolgozom. Szerencsére folyamatosan bővül az edzői stáb is, van most már két szakedzőnk, kapusedzőnk, fitneszedzőnk, valamint a korcsolyatechnikát képző szakember is foglalkozik a fiatalokkal. Rajtuk kívül még Fisher Miklós sportpszichológus is tagja ennek a teamnek – tudtuk meg.

Orbán Attila több vasat tart a „tűzben”, hiszen állandóan képzi magát, jelenleg kereskedelmet és marketinget tanul, és szinte az egész napját fel­ölelő munkája mellett készül a szakdolgozata megírására, de már azon gondolkodik, hogy folytatja, és meg sem áll a mesteri szint eléréséig.

– Már csak azért is kell folyamatosan tanulni, mert ezzel is példát lehet mutatni a fiataloknak. Az egyik legnépszerűbb sportággá vált a városban a jégkorong. A sportiskola megalapításával több, most két osztályra való gyerek vált igazolt játékossá. Nagy terveink vannak, örömünkre szolgál, hogy egy sportóvoda is hamarosan elindul, és onnan is tudunk majd meríteni. Bízom abban, hogy jövőre elkészül a jégpálya, amely hatalmas segítséget adhat a munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában