kézilabda

2020.09.02. 09:00

Eltérő célokkal várják az NB II.-t

A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette az NB II.-es férfi-kézilabdabajnokság 2020–21-es idényének beosztását. A tavaly még az Északi csoportban vitézkedő fehérvári klubok az új szezonban már a harmad­osztály Déli csoportjában bizonyíthatnak.

Krebsz András

A 3. fordulóban csapnak össze a fehérvári csapatok

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

A koronavírus-járvány miatt április 9-én berekesztett 2019–20-as bajnoki évad után nem hirdetett bajnokokat az MKSZ, és az érmeket sem osztották ki.

A csonka idényt a dobogó legalsó fokán befejező Alba-MÁV-Előre SC csapatánál az előző szezonhoz képest a kispadon személyi változás nem történt, az albásokat továbbra is a Grőber Mátyás, Madár Imre páros irányítja.

– Távozóról nem tudok beszámolni, és mivel szinte biztosan nem lesznek érkezők sem, így elmondhatjuk, hogy a csapat magja már harmadik éve együtt van – mutatott rá Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke, aki szerint az együttesük legnagyobb erősítése, hogy nincs távozójuk.

A kék-fehéreknél már a harmadik hete tartanak a tréningek, jelenleg minden játékos hadra fogható.

– A fél év kihagyás és a bizonytalanság senkinek sem tett jót. A srácok óriási lendülettel vetették magukat a munkába, szeretnénk az eddigi szintet megtartani. A Déli még új, ismeretlen csoport a számunkra, ám információnk szerint a mezőny legalább olyan erős lesz, mint tavaly az Északi csoport. Két rangadóval, plusz a Cunder elleni városi derbivel kezdünk, ami nem lesz egyszerű feladat, sok mindent meghatároz majd, hogyan rajtolunk. Minél előrébb szeretnénk végezni.

Az Alba-MÁV már részt vett egy komáromi tornán, ahol a fehérváriak a házigazdán kívül a Győr és a Tatabánya gárdájával mérték össze a tudásukat.

– Sok biztató jelet láttunk, a csapat szívvel-lélekkel játszott, mint ahogy a csömöri felkészülési tornán is.

A 3. fordulóban csapnak össze a fehérvári csapatok
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Nem túlzás azt állítani, hogy a története első NB II.-es pontvadászatában induló Cunder TU Kézisuli csapata letette a névjegyét a harmad­osztályban, Erdei Krisztián tanítványai többször is remekül helytálltak, a városi riválist például kétszer is kiélezett csatára késztették. Dreska Dánielék a változatlan szakmai stáb (Erdei munkáját továbbra is Dolezsál Károly segíti) irányítása mellett augusztus 3-án vágtak neki a felkészülésnek, azóta a Dunaújvárossal és a Várpalotával is megmérkőztek, s részt vettek a TFM-tornán a Semmelweis Egyetemen.

– Zsirai Péter egészségügyi okok miatt befejezi a pályafutását, Sipics Bence pedig Dunaföldváron folytatja. Tárkányi Bence is eligazolt tőlünk, a pótlására a 195 cm magas Kovács Gergőt hoztuk Hatvanból, aki balátlövő és beálló poszton is bevethető – ő lesz a mi jolly jokerünk. Rajta kívül Tóth Emil érkezett a csapathoz, ő azonban az első fél évben még nem tud segíteni nekünk, mert a felkészülés alatt keresztszalag-szakadást szenvedett – mondta Erdei Krisztián, a cunderesek trénere, aki szerint ugyan minden mérkőzésük nehéz lesz, de fel kell tudni venniük a bajnokság ritmusát.

Az új évadnak más koncepcióval vág neki az utánpótlás-nevelő klub, az elsődleges cél a fiatalok fejlődése lesz.

– Nem ismerjük a Déli csoportot, de egybehangzó vélemények szerint erősebb lesz a mezőny, mint tavaly az Északiban, mi pedig kicsit gyengültünk a nyáron. Jobban szeretnénk forgatni a csapatot, fontos cél a bennmaradás, ugyanakkor ennél is lényegesebb a fiatalok játéklehetőséghez jutásának a biztosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában