Koronavírus Fejérben

2020.09.02. 09:00

Elmaradnak a kupameccsek

Elmaradnak a nemzetközi finálék a minifutballistáknál. Az olaszok rendeztek volna.

Horog László

Tibor Dávid, a hazai kispályásfoci-szövetség első embere

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Egy esztendővel ezelőtt, szeptember első hétvégéjén viaskodtak a legjobb kispályás csapatok Riminiben, egy héttel később pedig a másik, kicsit északabbra fekvő talján város, Lignano adott otthont a második számú sorozat, az Európa-liga küzdelmeinek. Ebből ezúttal semmi nem lesz, a megmérettetések elmaradnak.

Az már a nyár elején tudott volt, hogy a nem túl rózsás olasz járványhelyzet miatt a két helyszínre tervezett erőpróbák elmaradnak, azonban az európai szövetség vezetői az olasz házigazdákkal abban állapodtak meg, hogy a kontinens legjobb együttesei egy tornán azért összemérik erejüket Riminiben, Európa-kupa néven. Erre sem kerül sor, a hét végén nem pattog a labda a tengerparti településen.

Tibor Dávid, a hazai kispályásfoci-szövetség első embere
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Ahogy sok ország, így az olaszok is szigorítanak, nem volt esély a nagyszabású torna megrendezésére – mondta Tibor Dávid, az Országos Minifutball-szövetség elnöke, aki két éven át az európai szövetséget, az EMF-t is irányította. – Ahogy múltak a hetek, úgy lett egyre nyilvánvalóbb, hogy nem kerül sor az eseményre. A válogatottak novemberi, Kassára tervezett Európa-bajnoksága is elmarad, minden bizonnyal jövő ősszel sor kerül rá a helyi multifunkciós jégcsarnokban. A korábbiakhoz képest nincs változás a jövő évi vb-t illetően, egyelőre úgy néz ki, 2021 nyarán Kijev látja vendégül a világ legjobb nemzeti együtteseit. Az ukránok két éve Eb-t rendeztek, nagy sikerrel.

A Nagy Lajos vezette magyar válogatott edzésben van, ha nem történik váratlan esemény, októberben Szlovákiával találkoznak valamelyik határ menti településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában