NB I.

2020.09.25. 20:52

Elhalasztott bajnoki – Nem lép pályára a Kisvárda ellen a Vidi

Jövő héten az El-rájátszásban érdekelt a Mol Fehérvár FC, amely a hét végén nem lép pályára Kisvárdán.

Horog László

Kovácsik Ádám két büntetőt hárított, döntő érdemeket szerzett a továbbjutásban

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Munkás csütörtök estén jutott túl a fehérvári alakulat, 120 percen át gyömöszölték egymást a francia Reims gárdájával. Túlzott rizikót egyik fél sem vállalt, a lelátón helyet foglaló néhány szerencsésnek joggal volt olyan érzése, hogy a brigádok a büntetőpárbajra tartalékolnak.

Helyzet azért akadt mindkét oldalon, de igazi ziccert nem alakított ki egyik gárda sem. Miután a Vidi nemzetközi karrierje – ami azért jócskán ad alkalmat az emlékezésre, a bepárásodott szemek dörzsölgetésére – során soha nem bukott el büntetőpárbajban, hazai oldalon joggal bizakodott mindenki a tizenegyesek előtt. Evanro belőtte, Dia kihagyta, Stopira bevágta, Aldelhamid elhibázta, Hodzic belőtte, Konan nem rontotta el, miként Nego sem, a 4-1-es összesítés azt jelentette, a piros-kékek ott vannak az Európa-liga rájátszásában. Egy hónapja az Bohemian Dublin ellen is így jutottak tovább, igaz, jóval gürcösebben, ott 1-1-es eredmény után 4-2 lett a vége az orosz rulett során, az írekkel szemben akadtak nehezebb pillanatok. Ahhoz képest ezúttal könnyed sikert hozott a büntetőpárbaj, amihez kellettek Kovácsik kapus bravúrjai, gyors vetődéssel hárította a gallok első két 11-esét, mindössze Konan tudott túljárni az eszén.

Kovácsik Ádám két büntetőt hárított, döntő érdemeket szerzett a továbbjutásban
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A fehérváriak jövő csütörtökön idegenben lépnek pályára, egy lépés választja el őket a csoportkörtől. A playoffban a belga Standard Liege lesz az ellenfelük, a Benelux rivális csütörtökön a szerb Vojvodinát búcsúztatta, 2-1-re verték a déli szomszéd élcsapatát. Felipe Avenatti góljára a 75. percben Petar Bojic még válaszolt, azonban a szép nevű támadó középpályás, Selim Amallah 91. percben szerzett találata eldöntötte a nyitott kérdéseket. Nyilván lényegesen jobb lett volna a két belg­rádi nagycsapat, a Crvena Zvezda és a Partizan mögött a szerb bajnokság harmadik helyén álló újvidéki gárdával találkozni, azonban a Vidinél pontosan tudják, a nemzetközi porond nem kívánságműsor. A belgákon kell túljutni, hogy ismét csoportkörös legyen a koronázóvárosi alakulat.

– Nem volt magas színvonalú találkozó, döntőnek bizonyult, hogy nagyon stabilan védekeztünk, nem volt túl nagy iram, jól lezártuk a területeket. Mindenki kitette a szívét a pályára, egy francia első ligás csapatot sikerült megvernünk úgy, hogy az ellenfélnek alig akadt helyzete. Komoly segítséget adtak a videóelemzők, valamint a kapusedzővel, Brochkauser Istvánnal is átvettük, az ellenfélnél ki hova rúgja általában a tizenegyeseket, ennek köszönhetően háromból kettőt sikerült megfognom, ami döntőnek bizonyult. Érthetően nagy volt az öröm, a drukkereink a kerítésen túlról is rengeteget segítettek – mondta a meccs hőse, Kovácsik Ádám.

A vezetőedző, Márton Gábor hozzátette, egyik gárda sem játszott igazán jól, a továbbjutásnak természetesen nagyon örül, megdolgoztak érte. Akármilyen formában is van a Reims, egy francia élvonalbeli együttes elleni sikert mindig meg kell becsülni.

A Mol FC vasárnap délutáni kisvárdai bajnokija a székesfehérváriak kérésére elmarad, a gárda nyugodtabban készülhet a belgák elleni párharcra. Az FTC szombati budafoki meccsét is elhalasztják, hasonló okok miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában