Koronavírus Fejérben

2020.09.15. 16:31

Egy játékos tesztje pozitív, az edző „kétes” minősítést kapott a Vidinél

A MOL Fehérvár FC közleményben tudatta, hogy a Hibernians elleni Európa-liga-mérkőzésre készülő labdarúgók közül egy játékos koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutatott, míg a vezetőedző, Márton Gábor „kétes” eredménnyel zárta a hétfői mintavételt.

Ferencz Balázs

Fotó: Pixabay.com

„Az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket” – mondta el Kovács Tibor csapatorvos.

Kedden délután még mindketten tünetmentesek voltak, de a vezetőedző esetében ismételt tesztet kellett végrehajtani.

Az UEFA egészségügyi protokollja azonban ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így nem utazhat a csapattal Máltára. Mivel az utazó keretből mindenki másnak negatív lett a teszteredménye, nem került veszélybe a csütörtökön 19 órakor kezdődő Európa Liga-selejtező.

„Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mindkettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja a dolgát. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás fog vezetni” – nyilatkozta Márton Gábor a molfehervarfc.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában