női kézilabda

2020.09.29. 10:00

Díszes skalp a jutalom

Bravúros idegenbeli győzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB I/B 3. fordulójában.

Ferencz Balázs

Bocsi Szonja (13) nagyon hasznosan kézilabdázott

Fotó: Kozármisleny SE

Kozármisleny SE–Gárdony-Pázmánd NKK 24-27 (9-12)

Kozármisleny, 250 néző. V.: Gáspár, Vörös.

Kozármisleny: Gadányi – Schäffer 3, Scheffer 9, Hornyák 2, Tobak 2, Szemmelrock 1, Hosszu 5. Csere: Németh, Vig (kapusok), Grénus, Kovács V. 1, Markovics 1, Péter P., Linder. V.edző: Kovács Tamás.

Gárdony: Binó – Vörös 2, Czuczu 3, Becséri 7, Nagy A. 3, Bocsi 1, Lozsi 2. Csere: Magyar, Németh Zs. (kapusok) – Pados 6/3, Hamuth 1, Győrffy 2, Hrabovszky, Pervein, Ágoston, Hargitai. Edző: Virincsik Anasztázia.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Komoly terveket szövögetnek Baranyában. A Kozármisleny SE együttese nem titkoltan azzal a céllal vágott neki az NB I/B 2020–21-es idényének, hogy kiharcolja a feljutást, így a Szekszárdot legyőző, de a Mohács alakulatától kikapó Gárdony-Pázmánd NKK nem esélyesként lépett pályára. Azonban bravúrra hangolva. Virincsik Anasztázia több játékosával is építő eszmecserét folytatott a Mohács elleni fiaskó után, s hatott a diskurzus. Ugyan a Kozármisleny kezdett jobban, három góllal húzott el a találkozó elején, de Binó Boglárka ihletett formában védett, kilenc ziccert is hárított, ami egyre jobb védekezésre és lelkesebb játékra sarkallta a társakat. A 15. percben egyenlített a tóparti hölgykoszorú, a 24. minutumban pedig a vezetést is átvette, a félidőt pedig háromgólos fórral zárta.

Bocsi Szonja (13) nagyon hasznosan kézilabdázott
Fotó: Kozármisleny SE

Az egyébként közel azonos játékerőt képviselő együttes csatájában fordulás után is a rengeteget harcoló Gárdony dominált. Becséri Kitti kiválóan mozgatta csapatát, Binó pedig ellenállhatatlan volt a gólvonal előtt. 10 perccel a mérkőzés vége előtt már hét góllal vezetett a Gárdony, a védekezést váltó Kozármisleny azonban kozmetikázott az utolsó percekre. A Gárdony-Pázmánd győzelmét azonban nem veszélyeztették a nagy pofonba szaladó hazaiak.

– Keményen támadtunk, védekeztünk, fegyelmezetten küzdöttünk – értékelt Virincsik Anasztázia. – Ha rontottak, rögtön javítani próbáltak a lányok. Becséri Kitti játéka meghatározó volt, s fontos, hogy szélről is több gólt tudtunk lőni. A védekezés és a kapusteljesítmény határozta meg a játékunkat. Voltak ugyan hibák a játékban, de éreztem az erőt a csapatban. Egyre jobban beérnek a játékosok, s tudnak küzdeni egymásért. Ezen a meccsen a Kozármislenynek volt veszítenivalója, a Mohácstól elszenvedett vereséget azonban bravúrral kellett kompenzálnunk. Persze, van min javítani, mi például még nem találtuk meg az igazi átlövőjátékunkat, de örömteli, hogy mindenki kiveszi részét a góllövésből és a védekezésből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában