HSMA

2020.09.08. 07:15

A Velencei-tó partján feszültek egymásnak az erősemberek

Gárdonyban, a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában mérkőztek meg hazánk erősemberei múlt vasárnap a HSMA Crossover Erősember OB keretei közt.

Elekes Gergő

Nem csak az időjárás izzasztotta meg a versenyzőket

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A megmérettetésen ezúttal a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt csak hazánk fiai vettek részt, rájuk öt feladat és emberpróbáló meleg várt a nap során.

A versenyt a kamionhúzás nyitotta meg, ahol a titánoknak 20 méter hosszúságban kellett egy hámmal időre vonszolniuk egy 9,5 tonnás járművet. Ezt a körből kitolás követte, ahol is az volt a cél, hogy egy 3 méteres, két kötéllel végződő gerenda segítségével lökjék ki ellenfelüket egy 6 méter sugarú körből.

Vass István júniusban nem talált legyőzőre kamionhúzásban, most a második helyen végzett
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A harmadik próbatétel a 7,3 kg-os Braemer kő minél távolabb történő ellökése volt, ezt pedig a bothúzás követte, ahol két versenyző leült egy élére állított deszkalap két oldalára, lábukkal annak támaszkodva megfogták az 50 cm hosszú, 3,3 cm átmérőjű farudat, s az nyert, aki elcsente a botot a másiktól, vagy áthúzta ellenfelét a saját oldalára.

Nem csak az időjárás izzasztotta meg a versenyzőket
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A verseny ezen szakaszán rendkívül különleges helyzet állt fent, ugyanis dupla holtverseny alakult ki az élmezőnyben, Vass István és Mounier Stephane 22 ponttal, míg Vizi György és Kiss Tibor 21 ponttal álltak a tabella elején. A végeredményt tehát az utolsó, 280 kg-os láncos lengő 10 méteren történő cipelése alakította ki. A feladat nehézségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a nyolc versenyzőből mindössze csak 4 teljesítette a 10 méteres távot.

A tatabányai Kiss Tibor születésnapját is a versenyen ünnepelte
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén az első helyet leszámítva igazi Fejér megyei dobogót láthatott a nagyérdemű, 35 ponttal Véró Alex diadalmaskodott, akit holtversenyben 28-28 ponttal a székesfehérvári Vass István és a zichyújfalui Vizi György követett. Pontegyenlőség esetén azonban az végez előbb, aki bármelyik feladatban jobb helyezést ért el a másiknál. Mivel Vass István megnyerte a Braemer kőlökést, így ezáltal övé lett a második hely, míg Vizi György a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Vass István ezzel a dobással biztosította be a második helyet
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Végeredmény:

  • Véró Alex – 35p
  • Vass István – 28p
  • Vizi György – 28p
  • Mounier Stephane – 27p
  • Kiss Tibor – 25p
  • Deli Tamás – 17p
  • Borbola Milán János – 12p
  • Palágyi Dávid – 8p
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában