röplabda

2020.09.11. 22:17

A szezonra hangolnak

A hétvégén immár hatodik alkalommal emlékeznek a nyolc esztendővel ezelőtt elhunyt Dévényi Tiborra, a MÁV Előre SC egykori klub­elnökére a kék-fehérek a Jáky József Technikumban megrendezendő női röplabdatornán.

Káldor András

A fehérvári lányok (jobbra) tornagyőzelemre készülnek

Fotó: FMH-Archív (Fehér Gábor)

2012. október 2-án, életének 65. évében hunyt el a Loki legendás elnöke, aki több mint 30 éven át vezette a város legrégebbi, ma már 111 éves egyesületét. 2014-ben rendeztek először emléktornát tiszteletére, akkor kispályás focival emlékeztek rá, ma és vasárnap pedig a női röplabdázók jönnek össze a Jákyban, mintegy utolsó felkészülési meccseiket játszva a két hét múlva induló bajnoki rajt előtt. Nem véletlenül Dévényi Tibor nevével fémjelzett a megmérettetés, hiszen szívügye volt a röplabda, és regnálása idején került fel a női csapat az NB I-be.

A fehérvári lányok (jobbra) tornagyőzelemre készülnek
Fotó: FMH-Archív (Fehér Gábor)

A 9.30-kor kezdődő tornán a házigazdák mellett az MTK Budapest, a DVTK-FUX, valamint a Gödöllői RC NB I-es és extraligás együttesei mérkőznek. Minden csapat háromszor lép pályára, az összecsapásokat három nyert szettre játsszák, az érvényben lévő szabályok szerint. A Loki az MTK elleni nyitótalálkozó után 17.30-kor a Gödöllő, majd vasárnap 11.30-kor a DVTK-FUX csapataival mérkőzik. A tornát a kötelező egészségügyi előírások betartásával rendezik.

A női torna mellett a Felsővárosi Általános Iskola ad otthont a Tatár Mihály Országos Gyermekbajnokságnak – zárt kapuk mellett – négy U15-ös csapat részvételével. Itt a MÁV Előre RA, a DSE Röplabda Akadémia, a Lőrincz 2000 SE és a KESI „A” játszik körmérkőzéseket a 10 órától kezdődő eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában