női kézi

2020.09.20. 22:20

A hajrában ment el

A végjátékban nem bírta a tempót az Alba Fehérvár KC a Mosonmagyaróvár ellen és 31-27-es vereséget szenvedett hazai pályán.

Németh Krisztián

Csak a félidőig szárnyalt az Alba Fehérvár KC (képünkön négyes mezben Afentaler Sára)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az óváriak ellen a négy gólos vezetés semmire sem garancia, hiszen a tabella 4. helyén álló együttes az MTK-t, a Debrecent és a Vácot is nagy csatában verte. A négy gólnyi fór alig több mint tíz perc után meg is lett az Albának: megfogták a vendégek gyors játékát és remekül lőttek, megmutatták, hogy tanultak a Vác ellen elkövetett hibákból és a siófoki huszonkét gólos vereség sem szegte kedvüket.

A hét közben pihentetett Temes és Triscsuk is jól kezdett, jó ütemben termelték a gólokat.

Ha Dányi kapus hajítása behullott volna a vendég ketrecbe akár a közte öt is meg lehetett volna.

De! Visszájára fordult a forgatókönyv: a félidő utolsó tíz percére felzárkózott egy-két gólra az ellenfél. Deli Rita utóbb elmondta: mintha megijedt volna a csapat attól, hogy megverhetik a Mosonmagyaróvárt. A félidő hajrájára el is olvadt a hazai előny.

Ám ekkor – a meccs végjátékával ellentétben – volt tartása az Alba kéziseknek, nem törtek meg a teher alatt a fiatalok. Az más kérdés, hogy az óváriak egy gólos vezetéssel fordulhattak a második félidőre Kovács Patrícia dudaszós gólját követően.

Csak a félidőig szárnyalt az Alba Fehérvár KC (képünkön négyes mezben Afentaler Sára)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az első félidő extra, a második tragédia –– így hangzott a mérkőzés után Triscsuk Krisztina sarkos értékelése.

A kép árnyaltabb volt, a fehérváriak lendülete egy darabig megmaradt: Dányi védéseivel, Temes két góljával és Töpfner találatával „hirtelen” kettővel ment az Alba, de nem sikerült ellépnie ellenfelétől, a negyvenedik perc környékére megint egál lett. Ekkor a lelátó vendégszektorában támadt nagy izgalom, az óvári drukkereket előbb az egyik játékvezető hűtötte le – sikertelenül, majd a rendezőknek kellett intézkedniük.

A pályán pedig kezdett érvényesülni az Óvár akarata, a kapujukba visszacserélt Herczeg jól védett, a rohanásnak ekkor már nem találta ellenszerét a házigazda. Az ellenfél játékosai a saját kapufájukról is pontos indítást kaptak lerohanáshoz, az utolsó öt percre hat gólos űr keletkezett a két csapat között, amit sajnos csak egyel sikerült lefaragni.

Az Alba Fehérvár KC a Vác után a Mosonmagyaróvártól is kikapott itthon és mivel a bajnoki nyitányon az MTK-tól sem szerzett pontot az egy szem Dunaújváros elleni győzelemmel továbbra is csak a 12. a tizennégy csapatos bajnokságban.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár KC–Mosonmagyaróvár KC 27-31 (15-16)

Székesfehérvár, Köfém, 420 néző V.: Horváth Péter, Marton Balázs

Alba FKC: Dányi – Szabó-Májer 1, Afentaler 3, Bardi 1, Triscsuk 6 (1), Szarka 4. Cserék: Piijevc, Tóth N. (kapusok), Utasi 1, Bardi 1, Gerháth, Boldizsár, Háfra, Töpfner 3, Vaschuk, Varga. Vezetőedző: Deli Rita.

Mosonmagyaróvár: Herczeg – Kovács P. 4, Tóth E. 2 (1), Horváth B. 1, Szarková 2, Hajtai 4. Cserék: Szemerey (kapus), Sirián 2, Tilinger 2 (1), Domokos, Kellermann, Gyimesi, Strannig 3, Lancz 4, Hudák, Katona 7 (2). Vezetőedző: Gyurka János.

Hétméteresek: 5/7, ill. 4/5

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában