Fontos lenne a jó rajt az Európa-liga előtt

2020.08.15. 07:00

Újra összecsap a Puskás a Honvéddal

A kispestiek elleni párharccal kezdi meg a labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2020–2021-es szezonját a felcsúti gárda. Cél természetesen a három pont otthon tartása.

Kecskés Zoltán

Nagy Zsolt (jobbra) küzd a kispesti Mezghranival Fotó: PFLA

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Ahogy ismert, június végén történelmet írt a Puskás Akadémia FC. Fennállása óta először végzett az első osztály legjobbjai között, a bajnok Ferencváros és a második helyezett Mol Fehérvár FC mögött, ezzel pedig kiharcolta az Európa-liga-szereplés jogát. Nem titkolt céljuk, hogy ezt a lendületet az új idényben is megtartsák. Szeretnének akár még egy szinttel feljebb lépni.

Érdekesség, hogy az utolsó tétmérkőzésüket azzal a Budapest Honvéddal játszották, amellyel az új szezon első fordulójában is találkoznak, szintén hazai pályán. Akkor fordulatos és kimondottan jó iramú meccsen a Váli-völgyi csapat 1-1-es félidőt követően 2-1-re nyert a kispestiek ellen. A villámgyors holland Luciano Slagveer mellett a mérkőzés másik hőse az egyenlítő találatot szerző Nagy Zsolt volt, aki fejjel vette be akkor az ellenfél kapuját. Valószínűleg most is megelégedne egy hasonló találattal. A felcsútiak válogatott futballistája már nagyon várja a mérkőzést. Mint mondta, a következő két hét nagyon fontos lesz a csapatnak az Európa-liga-fellépés előtt, szeretnének minél jobban hangolni.

Nagy Zsolt (jobbra) küzd a kispesti Mezghranival Fotó: PFLA

– Ugyanúgy várom a mérkőzést, ahogy a bajnokság végén. A mostani is nagyon fontos mérkőzés lesz, kiemelt a jó kezdés. Bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol akkor abbahagytuk. Egy biztos, más játékot fognak játszani, mivel merőben más kerettel vágnak neki a bajnokságnak. Azt mondanám, hogy mindenképp nyerünk, de teljesen mindegy, hogy mennyivel. A lényeg a három pont megszerzése.

Mindkét csapatra tehát nagyon fontos találkozó vár még az Európa-liga-fellépés előtt. Kíváncsian várjuk, hogy a koronavírus-járvány miatt megcsúszott nemzetközi kupa miatt hogyan bírják majd a kettős terhelést az együttesek. A Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd FC szezonnyitó összecsapást vasárnap 19 órakor rendezik a felcsúti Pancho Arénában. A jó hangulat garantált: a kispesti vendégszektor már napokkal ezelőtt megtelt, míg a hazai közönség is bizonyára szép számban buzdítja majd kedvenceit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában