Ausztriából

2020.08.31. 22:56

Újabb fehérvári ralikrosszsiker

A megyeszékhely újabb sikert ért el a technikai sportok terén, mégpedig a rali­krossz szakágban.

Silye Sándor

Fuksz Bence Fotó: versenyző

Greinbachban (Ausztria) nem­zetközi autós ralikrosszversenyt rendeztek. Ezen rajthoz állt az ifjú, székesfehérvári Fuksz Bence, aki évek óta si­keresen szerepel ebben a „műfajban”. Bence tavaly az egyes viadalokon, de az év végén az összetettben is sikeresnek mondhatta magát. Ezúttal sem volt ez másképp. Bence a Suzuki Swift-kupa mezőnyében mutatta meg tudását. A Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola tanulója legutóbbi versenyén a második helyen végzett a Kakucs Ringen, és ezüst­érmet szerzett, s úgy tűnik, a mostani lett az ezüstkorszaka, mert Ausztriában is a dobogó második fokára állhatott fel.

Fuksz Bence Fotó: versenyző

A pálya és az időjárás is kedvezett a versenyzőknek, ideális körülmények között vehették az akadályokat és hozhatták ki a motorokból a maximális teljesítményt. A verseny első napján nagyon jó eredményeket ért el a fehérvári srác, az előfutamok során az első és a második helyet szerezte meg. A vasárnapi döntőben nagyon szoros volt a küzdelem, mindenki nyerni akart, a gépek is „bírták” az emberek akaratát. Végül a lehető legminimálisabb, századmásodperc különbséggel Bence a második helyen autózott a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában