Négygólos döntetlen

2020.08.23. 22:23

Pontot rabolt az Aqvital FC Csákvár idegenben

A Merkantil Banki NB II. 5. fordulójában két, eddig nyeretlen gárda találkozott, az Aqvital FC Csákvár kétgólos hátrányt ledolgozva mentett pontot a Rákóczi FC ellen.

Káldor András

Baracskai Roland (kék) adta az első csákvári gólpasszt

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Kaposvári Rákóczi FC–AFC Csákvár 2-2 (2-1)

Kaposvár, 500 néző.

V.: Derdák Marcell (Huszár, Ország).

Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Nagy J. – Varjas, Szakály A. – Andrics (Földi, 59., Godzsajev, 75.), Erdei, Szabó B. – Balázs Zs. V.edző: Waltner Róbert.

AFC Csákvár: Markek – Mészáros D. (Posztobányi, 69.), Albert, Koch (Magyar Zs., 59.) Kocsis B. – Vukaszovics, Madarász – Baracskai, Mim, Ganbayar (Vörös, 75.) – Daru. V.edző: Visinka Ede.

Gól: Szabó B. (30.), Balázs Zs. (11-esből, 38.), ill. Ganbayar (41.), Madarász (70.).

Kiállítva: Ur (72.).

Nem várt sétagalopp a múlt héten az FC Ajkától elszenvedett kiütéses vereség után a tavalyi NB I-es somogyi alakulat ellen sem a csákvári legénységre. Dolgukat alaposan megnehezítette, hogy a legutóbb kiállított, és hat mérkőzésre eltiltott Sejben Viktor hiányzott a támadósorból.

Az első negyedóra vége felé kezdett magasabb fokozatba kapcsolni a hazai gárda, próbálták megzavarni a csákvári védőket, akiktől eléggé körülményes labdakihozatalokat láthattunk. A 18. percben Daru Bence hagyott ki nagy lehetőséget, közelről a kapu fölé bombázva. Aztán szinte a semmiből a 30. perben megszerezte a vezetést a házigazda, ide-oda pattogott a labda, majd a MOL Fehérvár FC nevelése, Szabó Bálint 18 méterről bombázott Markek Tamás kapujára, a lapos löket egy kicsit a talajon irányt változtatott, és a jobb alsó sarokban kötött ki, 1-0.

Baracskai Roland (kék) adta az első csákvári gólpasszt
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A 37. percben Szabó Bálint ültette hintába Albert Istvánt, aki csak felvágni tudta a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Balázs Zsolt higgadtan a bal alsó sarokba lőtte, 2-0. A 40. percben viszont szépített a Csákvár, Baracskai Roland balról középre lőtt labdáját Ganbon Ganbayar továbbította két lépésről a hálóba, 2-1.

A 47. percben Pogacsics Krisztián védett bravúrral, Baracskai bal oldali beadása után Madarász Márk fejesét hárította szögletre. Az 56. percben Szabó Bálint előtt nyílt újabb sansz, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy másodszor is feliratkozzon a góllövők közé. A 70. percben Madarász Márk egy kontra után végigszáguldott a hazai térfélen, és a tehetetlen Pogacsics mellett a kapu közepébe lőtt, 2-2. A 72. percben a kiugró Darut Ur László buktatta, a második sárga lapja után így társainál korábban jutott meleg vízhez. Majd egy perccel később lesről talált be Daru. Aztán a 88. percben újra Daru volt főszerepben, de óriási helyzetben a kapu mellé lőtt.

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, így a Csákvár egy ponttal távozhatott Kaposvárról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában