arattak az atléták

2020.08.03. 19:56

Maradt benne, de így is győzött

Az Alba Regia Atlétikai Klub két versenyzője is dobogóra állhatott a hétvégi, Budapest OPEN-en és Budapest Bajnokságon. Szabó Dániel továbbra is legyőzhetetlen 100 méteren.

Ferencz Balázs

Szabó Dánielt nem tudták befogni a riválisok Fotó: TA/mw archív

Fotó: Török Attila

A 125. Atlétikai Magyar Bajnokság előtt egy héttel biztató, hogy ismét eséllyel pályáznak a színes medálokra az ARAK atlétái. A koronavírus szülte helyzet miatt minden egyes megmérettetés komoly ranggal bír, melyen indulhatnak az atléták, nem csoda tehát, hogy a Budapest OPEN-en a környező országok, sőt, még Dánia sportolói is rajthoz álltak. A férfiak kalapácsvető Szuper Liga számában azonban a magyarok domináltak. A Dobó SE atlétája, Halász Bence 78,56 méteres dobásával végzett az első helyen. 2012 olimpiai bajnoka, Pars Krisztián stabilan 70 méter felett teljesített. 73,47 méteres idei legjobbjával lett második. Az arakos Pásztor Bence is túldobta a 70-es vonalat, 70,55 méterrel lett negyedik a 25 éves fehérvári kalapácsvető.

Szabó Dánielt nem tudták befogni a riválisok Fotó: TA/mw archív

Komoly rivalizálás alakult ki a hölgyek távolugró számában. A második csoportban Farkas Petrával és Lesti Dia­nával kellett viaskodnia az ARAK kiválóságának, Endrész Klaudiának is. A hatodik körben a tatabányai Lesti 647-es ugrásával 1 centiméterre tudta megközelíteni az addig vezető Farkast (BHSE), aki azonban győztesként még 659 centiméterre javította addigi legjobbját. Endrész Klaudia 603 centivel fért fel a dobogóra, harmadik lett.

A férfiak 400 méteres gátfutásában 5.27-es egyéni csúccsal lett negyedik Csókás Nikolasz. Felvetődött a kérdés, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Szabó Dánielt megszorongatják-e 100 méteren. Az ARAK sprintere 10.43 másodperces idővel ért célba elsőként, megelőzve Haufe Rajmundot (FTC), és Szeles Bálintot (Egri SSE).

Endrész Klaudia Fotó: Török A

– Izgultam kicsit, mert a fedett pályás szezon óta nem versenyeztem. Jó volt újra futni, bár, rengeteg technikai hiba volt még a mozgásomban. De az országos bajnokságra igyekszem sokat javulni fejben és akcióban is – vélekedett a 23 esztendős Szabó Dániel. – Maga a rajtfázisból való kifutással volt problémám, túl korán álltam fel, valamint az utolsó 20 méteren is mélyre kerültem, s nem tudtam hozni azt a mozgást, amit edzésen gond nélkül produkálok.

Szabó 200 méterre is nevezett, de a nagy meleg, valamint a közelgő ob-ra rápihenve inkább nem indult. Mint ahogy kihagyták a Budapest OPEN-t a szintén az országos bajnokságra összpontosító, s ott arany­esélyekkel versenybe szálló lányok, a sprinter Takács Boglárka, s a 400 gátas favorit, a július végi Honvéd Kupán diadalt arató Mátó Sára sem. A 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon nagy számú, s remélhetőleg eredményes delegációval vesz részt az ARAK. A felnőtt ob-nak a budapesti Lantos Mihály Sporttelep, azaz az MTK bázisa ad otthont augusztus 8–9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában