Három légiós megérkezett

2020.08.30. 17:40

Szerdán vívja első edzőmeccsét az Alba Fehérvár

Jó hangulatú sportdélutánt szervezett az Alba Fehérvár kosárlabda csapata, amely szerdán este már felkészülési meccsen szerepel, Veszprémben.

Horog László

Stacy Davis (balra) és Frank Turner jól érzik magukat Székesfehérváron, már a szurkolókkal is találkoztak

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A második vonalban évek óta meghatározó együttesnek számító bakonyiak ellen vívja első edzőmeccsét az Alba kosárcsapata, amely augusztus közepén kezdte a tréningeket. A felkészülés alatt a járványhelyzet miatt külföldi együttesekkel nem találkoznak Forray Gábor tanítványai, a szakvezető szerette volna kipróbálni együttesét más kosaras kultúrát képviselő, elsősorban déli együttesek ellen, de a pandémia miatt a koronázóvárosiak nem utaznak és nem is fogadnak külhoni gárdákat.

A négy légiós közül elsőként Stacy Davis érkezett meg a tengerentúlról, múlt csütörtökön, másnap betoppant az irányító, Frank Turner is. Ők már jelen voltak a pénteki rendezvényen a Bregyó-közben, a szezonnyitón felvonult az Alba felnőtt együttese és utánpótlása. Nagy sikere volt a válogatott hátvéd, Vojvoda Dávid lassan két éves kisfiának, Áron apja segítségével közelről juttatta a labdákat a gyűrűbe, remek százalékkal, kapott is nagy tapsot a családfő csapattársaitól. Az eseményen még nem volt jelen, de már Fejérben tartózkodik Ron Curry is, mindössze Esa Ahmad ragadt hazájában, a fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs azon dolgozik, hogy ő is minél hamarabb megérkezzen. Turner és Davis remekül érzi magát új állomáshelyén. Előbbi számára nem idegen a város, tavaly a Körmend együttesét erősítette, a járvány miatt félbeszakított, majd törölt bajnokság utolsó meccsén vasi csapatának egyik vezére volt az Alba Regia Sportcsarnokban, 10/6 pontot termelt a látogatók által 98-85-re nyert meccsen.

- Pénteken landoltam. New Jersey az otthonom, a közeli Philadelphiából indultam, Chicago és Isztambul érintésével érkeztem. Nem volt gond az út során, mint ahogy az országba való belépéssel sem. Pár napot karanténban töltöttem, majd a negatív teszt után megkezdhettem az edzéseket a társakkal. A magyar bajnokságot ismerem, ami egyértelműen előnyt jelent, pontosan tudom, hova szerződtem. Az Alba profi klub, amely nagy célokért küzd a következő szezonban.

Stacy Davis (balra) és Frank Turner jól érzik magukat Székesfehérváron, már a szurkolókkal is találkoztak
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Turner korábban olyan egyesületekben szerepelt, amelyek a nemzetközi porondon harcoltak, ezúttal erre nem kerül sor, ám ezzel együtt is komoly várakozásokkal tekint a szezon elé. Megfordult Hollandiában, Belgiumban, Romániában, Bulgáriában, Lengyelországban, a francia másodosztályban és a német élvonalban, a Crailsheim Merlins gárdájában. „A német bajnokság a legerősebb, ott a legmagasabb a színvonal. Amúgy a legjobban Belgiumban és a lengyeleknél éreztem magam, utóbbiak nagyon kedvesek, hasonlóan a magyarokhoz.„ – mondta. Turner a nyár során sem pihent, kosarazott New Jersey állam nyári bajnokságában, ahol együtt pattogtatott új csapattársa, Stacy Davis legjobb barátjával. Ugyanis a fehérvári erőcsatár cimborája, DeWayne Russell is ebben a ligában volt érdekelt.

Davis csütörtökön érkezett, Phoenixből indult Chicagóba, majd szintén isztambuli átszállás nyomán érkezett hazánkba. A társakkal néhány nap elteltével, a szükséges idő kivárása után találkozhatott, több edzésen már részt vett a fiúkkal.

- Minden a legnagyobb rendben, jó helyre kerültem. Korábban nem rendelkeztem információval az Albáról és a magyar bajnokságról. Több országban megfordultam, például Szlovákiában és Ukrajnában, legutóbb Finnországban szerepeltem. A legjobban a finneknél éreztem magam, ugyanis mindenki beszél angolul. Azért váltottam, mert az ügynököm szerint ez erősebb bajnokság és élcsapatban kosárlabdázhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában