Fej nélkül nem megy

2020.08.11. 22:15

Az Alba Fehérvár KC ismét az érdiek ellen tesztelt

Mozgalmas szezon vár idén az Alba FKC csapatára, nem véletlenül játsszák Deli Rita tanítványai zsinórban a felkészülési mérkőzéseket. Ennek egyik állomása volt az Érd elleni tesztmeccs, melyet a vendégek egy góllal megnyertek.

Káldor András

Gerhát Kincsőt szorosan őrizte a tavaly még Fehérváron játszó Walfisch Mercédesz (sárga)

Fotó: Fehér Gábor

Az új szezonban először találkozhattak az Alba FKC szurkolói kedvenceikkel, így aztán, ha érthető módon nem is teltek meg a Köfém csarnok lelátói, de azért sokan kíváncsiak voltak az újjászerveződött gárdára. A már jól megszokott pink színű mezekben pályára lépő, és bemelegítő vendéglátóknál az új igazolások mellett felfedezhettük Szabó-Májer Krisztinát, aki gyermeke születése után tért vissza a csapatba.

Az Érd együttese még a Fehérvárnál is jobban átalakult, nemcsak a kispadon történt váltás, a narancsosok siker edzője, Szabó Edina kényszerű távozása után Horváth Roland vette át a kormánybotot, de a keretben is hatalmas volt a mozgás. Nyolcan érkeztek, ám tizennégyen távoztak a többszörös bronzérmes csapatból.

Velük játszotta az Alba egyébként az első gyakorló összecsapást Érden, 25-25 lett a végeredmény. Majd ezt követően zárt kapus meccsen fogadták őket: 27-21-re győztek.

A 10. percig fej fej mellett haladtak a csapatok, ekkor vette át először a vezetést a vendégcsapat Mód Noémi találatával (4-5). Innentől állandósult az érdiek előnye, sőt a Szabó Kitti irányította csapat három-négy gólra is elhúzott, melyből a szünetre hármat megtartott. Kétségtelen, hogy a csarnokban uralkodó hőség rányomta a bélyegét a játékra, de igazán hiányzott a koncentráció, és az összeszedett játék a hazai oldalról. Küzdöttek hajtottak, de érződött, hogy Triscsuk Krisztinán kívül nem nagyon van rutinos játékosa az Albának. Sokszor megremegtek a kezek, ráadásul a félidő hajrájához közeledve hét percig nem tudták bevenni a korábban Fehérváron védő Győrffy Alexandra kapuját.

Gerhát Kincsőt szorosan őrizte a tavaly még Fehérváron játszó Walfisch Mercédesz (sárga)

Fotó: Fehér Gábor

A pihenő után sem sokat változott a játék képe, bár erőlködött az AKFC, és az új szerzemény Tea Pijevic is magabiztosnak tűnt a kapuban, mégsem sikerült az egyenlítés, illetve a fordítás. A hétméteresek értékesítésével hadilábon állt a csapat, ha csak kettővel többet lőnek be, megnyerik a meccset...

– Óriási küzdelem volt – ez az egy, amit dicsérhetek a csapatomban, mert tényleg a végsőkig harcoltak. Sajnos néha egy kicsit fej nélkül is történt mindez, a támadások befejezésénél nagyon pontatlanok voltunk, míg az ellenfél kapujában Győrffy Alexandra parádésan védett. Ennek a fiatal csapatnak gyenge pontja, ha esetleg valami nem sikerül, akkor hajlamosak lehajtani a fejüket, és nem vállalják fel tovább a felelősséget. Ezen kell dolgoznunk. Amikor kimaradnak a helyzetek, akkor oda kell menni, és el kell vállalni, de ez nyilván a sok mérkőzésen szerzett rutinnal majd ki fog alakulni. A kemény munka és ez a hihetetlen hőség érződött a lányokon, és a pontatlanságunkon szükséges javítanunk, illetve a védekezésünknek kell feszesebbnek lennie. Ezekkel az előző mérkőzéseken nem volt problémánk. A 19-20 éves játékosaink számára ez most tanulás folyamata, mely az eredményességet befolyásolja – fogalmazott Deli Rita vezetőedző a lefújás után.

A fehérváriak legközelebb szombaton 13 órakor a Mosonmagyaróvárt fogadják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában