Kiegyenesednének

2020.08.08. 07:05

Angyalföldön lép pályára a Csákvár együttese

Nem így tervezték az indulást az Aqvital FC Csákvárnál, a vértes­aljaiak egy vereséggel és egy döntetlennel nyitottak a labdarúgó NB II-ben. Vasárnap Angyalföldön szerepelnek.

Horog László

Mim Gergelyre (fehérben a labdával) komoly feladat hárulhat Angyalföldön is Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Kricskovics Antal

Az edzőmeccseken erősek voltak, remek játékkal legyőzték az Európa-ligában induló szerb élcsapatot, a Topolyát is, mindössze egy vereséget szenvedtek, a hétvégi ellenfél, a Vasas otthonában kaptak ki 3-1-re Visinka Ede tanítványai. A többi meccsüket megnyerték, magabiztosan győztek a Siófokon rendezett minitornán a házigazdák és az NB III-ban élcsapatnak számító Lipót előtt. Érdekesség, hogy a Siófok a márciusban, hirtelen zárult szezont az 5. helyen fejezte be az NB II-ben, a Fejér megyeiek pedig a 4. helyen tanyáztak, amikor az idényt lefújták, most mindkét gárda alul szerénykedik. A Csákvár a 18. helyen, egy pontot gyűjtve, a tabellát a balatoniak zárják. Az Aqvital FC első meccsét 3-0-ra bukta el a korábbi években rendre a feljutást megcélzó Gyirmót otthonában, majd hazai pályán ért el 1-1-es döntetlent a Szeged ellen, a csongrádiakat nyár óta Dobos Barna dirigálja, aki fél évtizede a Dunaújvárost, egy éve a ZTE gárdáját vitte a legmagasabb osztályba.

Mim Gergelyre (fehérben a labdával) komoly feladat hárulhat Angyalföldön is Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Természetesen többet vártunk az első két mérkőzéstől, de nincs idegeskedés, biztosra veszem, kiegyenesedünk. Azzal tisztában voltunk, hogy a tavalyi szezonrajtot aligha tudjuk megismételni – az első öt fordulóban csak nyertünk, sokáig vezettük a tabellát –, de többet reméltünk az eddig szerzett egy pontnál – mondja Visinka Ede vezetőedző. – Sérültünk nincs, dolgozunk, aminek meg is lesz az eredménye. Az első két bajnokink tanulságos volt, a Kisalföldön elkerülhető gólt kaptunk, aztán kitámadtunk, túl sok területet hagytunk, a hazaiak ismét betaláltak, utána kétszer álltunk a kapussal szemben, de az ellenfél hálóőre, Rusák mindkétszer bravúrral védett. Kicsit hitehagyottá váltunk, aminek háromgólos vereség lett a vége. A Szeged-Csanád ellen ragyogóan kezdtünk, a második félidőben kiegyenlítetté vált a találkozó.

A vértesaljaiak vasárnap 19 órakor a nyáron tovább erősített, egyértelműen a feljutást megcélzó – a DVSC-vel egyetemben a mezőnyből magasan, felfelé kilógó – Vasas vendégei. Az angyalföldiek is jobb rajtban bíztak, két döntetlennel állnak a 13. helyen, előbb otthon produkáltak 1-1-et a Kazincbarcikával, majd Békéscsabán játszottak ugyan­ilyen eredményt. Ez főleg annak fényében csalódás, hogy a közelmúltban megszerezték a télen igazolt válogatott tá­madó, Feczesin Róbert mellé a legutóbbi NB I-es gólkirályt, Radó Andrást a ZTE-től, valamint érkezett Pekár László Mezőkövesdről és az újpesti csapatkapitány, Litauszki Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában