Fehérvár-kupa kispályás futballtorna

2020.08.26. 21:40

A Mad Dogs nyerte a seregszemlét

Harmadszor rendezték meg a Fehérvár-kupa kispályás futballtornát, amelyet a kétszeres BL-győztes Mad Dogs nyert.

Horog László

A kétszeres BL-győztes Mad Dogs bizonyult a legjobbnak Fotó: HL / FMH

Ezúttal is a Mol Aréna Sóstó műfüves edzőcentrumában pattogott a labda, napsütéses időben, két pályán zajlottak az összecsapások, 13 gárda részvételével. Akadtak fehérvári, a város környéki, valamint fővárosi együttesek, a korábbi évekhez hasonlóan nívós küzdelmek zajlottak. Az eseményt az Országos Minifutball-szövetség rendezte, ebből következően a minifoci szabályai szerint bonyolították le a derbiket, 46×26 méteres játéktéren, 4×2 méteres kapukkal. A csoportküzdelmeket követően alakultak ki az elődöntők, az első meccsen a budapesti Mad Dogs 8-2-re verte a Balla Károly vezette Fortuna Sons együttesét, a másik találkozón az Odin Fiai a fehérvári Alba Ligában egyeduralkodó Bádogossal találkozott, előbbi 5-3-ra nyert, és bejutott a fináléba. A bronzmeccsen a Bádogos bizonyult jobbnak, 4-1-re nyert a szintén koronázóvárosi Fortuna Sons ellen.

A kétszeres BL-győztes Mad Dogs bizonyult a legjobbnak Fotó: HL / FMH

– A megyei együttesek közül ismét mi lettünk a legjobbak, a harmadik hely dicséretes a rendkívül erős mezőnyben, a döntő két résztvevője jobb volt nálunk. Nem tudtunk teljes csapattal felállni, három játékosnak halaszthatatlan dolga akadt. Ha velünk vannak, szerintem mi vívjuk a finálét, de így sincs okunk az elkeseredésre – mondta Horváth László, a Bádogos csapatvezetője.

A döntőben a Mad Dogs és az Odin Fiai csapatott össze, előbbiek magabiztosan, 5-1-re győztek. A tavaly Riminiben rendezett BL-fináléhoz hasonlóan ezúttal is két fehérvári játékos erősítette a gárdát, a Vidiben nevelkedő Büki Baltazár és Bognár Bence. Mindketten a Ferencváros együttesében szerepelnek a honi futsalbajnokságban, valamint a Mad Dogsban kispályáznak. A győztes együttesből került ki a torna gólkirálya, egyben legjobbja, Fekete Róbert, a legjobb kapus az Odin Fiai hálóőre, Bohony Bálint lett. A torna fő szervezője, egyben a hazai szövetség szakmai vezetője, Nagy Lajos elmondta, a rendezvény sikeres volt, rendkívül magas színvonallal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában