Hőségben kúsztak, másztak

2020.07.03. 22:56

Nagy várakozás előzte meg az akadályfutó versenyt az egész Spartan család részéről

A járvány óta Európában az első, a világon a második megrendezésre kerülő, nagy részvétellel járó nemzetközi sportesemény volt. Több ezren indultak a különböző versenyszámokban.

Kecskés Zoltán

Vadas József a legjobbakkal versenyzett Orfűn Fotó: Spartan

Ott volt a kajászói Vadas József is, aki életében először az Elit kategóriában, a közép-európai régió legjobb versenyzőivel mérettette meg magát:

– Az év eddigi legmelegebb napjain kellett helytállnia a résztvevőknek. Kora reggel már 30 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála. Nagyon izgultam, emiatt elkapkodtam az első akadályokat, majd ezt levetkőzve elkezdtem összeszedni magam és harcolni az elemekkel. Nagyon kemény volt! A kapaszkodós akadályok sok helyen lenyúzták a bőrt a tenyereimről. Összesen négyszer kellett burpeeznem (ha egy feladatot nem sikerül teljesíteni, a szerk.!), ez 4x30 négyütemű fekvőtámaszt je­lentett a tűző napon, dimbes-­dombos terepviszonyok között. A Beasten 34 feladat volt a 22,45 km-es távon, 774 méter szintemelkedéssel, amit 3:46 perc alatt teljesítettem. A 34. helyen zártam.

Vadas József a legjobbakkal versenyzett
Orfűn Fotó: Spartan

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában