A szív diadala

2020.07.15. 22:19

Meglepte a Csákvár az El-induló Topolyát

A Tatabánya, majd a Vasas után szerda este harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az NB II.-es Aqvital FC Csákvár. Az ellenfél pedig az Európa-liga-résztvevő Topolya volt.

Kecskés Zoltán

Madarász Márk (95) egy gyönyörű szóló végén szerezte a győztes találatot Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A mérkőzés kitűnő teszt volt a csákváriak vezetőedzője, Visin­ka Ede számára, hiszen egy bivalyerős csapat ellen tesztelhette tanítványai jelenlegi állapotát. Már az angyalföldiek ellen sem volt egyszerű dolguk a kék-sárgáknak, de becsületesen helytálltak a 3-1-re elvesztett találkozón, de szerdán egy talán még nehezebb próbatétel várt rájuk.

A topolyaiakról tudni kell, hogy újoncként kezdték a legutóbbi idényt a szerb első osztályban, aztán meglepetésre a negyedik helyen végeztek a szuperligában, s ezzel kiharcolták az Európa-ligában való indulás jogát. A Szabó Zoltán dirigálta gárda többek között a bajnok Crvena Zvezdát is legyőzte, mindössze ötször szenvedett vereséget, és a harmadik legtöbb gólt rúgták. Tapogatózva kezdődött a meccs. A topolyaiak teljesen feltolták a védekezésüket, úgy próbáltak labdát szerezni, míg a csákváriak kontrákkal igyekeztek operálni. Az első 20 perc leginkább vendégpróbálkozásokat hozott kisebb-nagyobb sikerrel, de vagy a védelem, vagy éppen a kapus, Markek Tamás volt a helyzet magaslatán. Remekül állta a sarat a Fejér megyei együttes, sőt a félidő második felében már tetszetős támadásokat is vezettek. Amennyiben Sejben Viktorék egy kicsit is higgadtabbak, akár meg is szerezhették volna a vezetést, így a fél­idő döntetlennel zárult.

Madarász Márk (95) egy gyönyörű szóló végén szerezte a győztes találatot Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A térfélcserét követően a vendégek mestere aztán pályára küldte a szerb élvonal legveszélyesebb ékpárosát, Lukic mellé becserélte Szilágyit is, míg Visinka Ede összes fiatalját bedobta a mély vízbe a cserék során. Bár a második játékrész ismét csákvári lehetőségekkel indult, azonban egy véleményes 11-es révén a vendégek szereztek vezetést az 53. percben: az ítélet-végrehajtó Lukic magabiztosan gurított a kapu jobb oldalába, 0-1.

A csákváriak azonban nem adták fel, nyomtak, ahogy tudtak, ami a 62. percben góllá érett. A remekül játszó Nándori Botond labdaszerzése után még kimaradt a ziccer, ám a kapufáról kipattanó labdát Sejben Viktor már nem hibázta el. Gyönyörűen tekerte a kapuba a labdát: 1-1. Az egyenlítő gól láthatóan megfogta a vajdaságiakat, míg lendületben maradt a Csákvár, a szívük vitte őket előre. Madarász tálalt gyönyörűen a gólszerző Sejben elé, aki akár megszerezhette volna második találatát, de pár centit tévesztett. Pár perccel később azonban már Madarász hozta magát gólhelyzetbe, és egy gyönyörű szóló végén lőtte ki a jobb alsót. Fordított a Csákvár a 72. percben: 2-1! Mint utólag kiderült, ez jelentette a győztes találatot is, így nagy meglepetésre győzött a Csákvár!

A vezetőedző, Visinka Ede természetesen elégedett volt a látottakkal.

 

– Büszke vagyok a srácokra, de helyén kell kezelnünk a győzelmet. Természetesen a Topolya előrébb jár nálunk, hiányzójuk is volt, mi pedig remekül éltünk a lehetőségeinkkel, helyzeteinkkel. A fiúk nagyon haraptak, a szív diadala volt ez! Folytatjuk tovább!

A mérkőzés külön érdekessége volt, hogy a találkozót megtekintette Orbán Viktor miniszterelnök is.

JEGYZŐKÖNYV

Aqvital FC Csákvár–Topolya SC 2-1 (0-0)

Felcsút, Puskás-pálya, 200 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs

Csákvár: Markek – Mészáros D., Albert I., Papp M., Koch (László, 46.) –

Mim, Kocsis B. (Posztobányi, 46.), Madarász – Baracskai )Nándori, 27.),

Daru (Gambayar, 46.). Sejben. Vezetőedző: Visinka Ede

Topolya: Zolbic (Bursac, 46.) – Varga B. (Pantovic, 70.), Antinic (Krsmanovic,

62.), Skopyak (Balaz, 46.), Grabez – Banjac, Tumbasevic (Kudric,

70.) – Babic (Sontrac, 46.), Dostonic (Szilágyi, 46.), Djuronjic – Lukic.

Vezetőedző: Szabó Zoltán

Gól: Sejben (62.), Madarász (72.) illetve, Lukic (tizenegyesből, 53.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában