strandkézilabda

2020.07.11. 09:00

Lelkes megyei kézisek a tónál

A hétvége szombatján újra a strand­kézilabdázóké a főszerep a Velencei-tónál, ám ezúttal kifejezetten amatőr, nagyrészt a megyei kézilabdában szereplő csapatok lépnek a homokba. A cél, hogy a szurkolók és a játékosok újra egymásra találjanak a pandémia után.

Kecskés Zoltán

A Homokban szárnyalók nevezetű sportnapot a Fejér Megyei Kézilabda-szövetség szervezi, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a hobbijátékosok is megmutathassák magukat.

Az előrejelzések szerint kissé kellemesebb, 30 fok körüli hőmérséklet várja a kilátogatókat, ami kifejezetten kedvező is lehet a csapatoknak és a nézőknek egyaránt. A részletekről Csőregi László versenyigazgatót kérdeztük.

– Minden készen áll a hétvégi torna rendezéséhez. A kupát két pályán, Gárdonyban tartjuk, ahol minden feltétel tökéletesen adott. A kézilabda szerelmesei kiválóan szórakozhatnak majd, ugyanis szombaton számtalan mérkőzést játszanak le, így biztosak lehetünk benne, hogy a strandkézilabda minden szépsége megmutatkozik – kezdte nyilatkozatát, majd a részletekre is kitért.

– A mezőny nagy része Fejér megyei – Gárdony, Martonvásár, Pázmánd, Rácalmás, Sárbogárd, Székesfehérvár –, de többen jönnek a szomszédos megyéből is, budapesti, ráckevei és veresegyházi csapatok is jelentkeztek. Az utánpótlás korosztályban öt, a felnőtt férfi mezőnyben három, míg a nőknél hét együttes adta le nevezését, így szinte valamennyi csoportban körmérkőzésekre kerül sor, összesen 29 találkozó lesz – zárta gondolatait a versenyigazgató, aki végül hozzátette, hogy hasonló tornát legközelebb augusztus 20-án Dunaújvárosban rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában