Megkezdte a felkészülést

2020.07.24. 18:38

Kiliti Tamás az ősszel kötelek közé léphet

A Videoton Box Club versenyzője, KIliti Tamás megkezdte a tréningeket, az ősszel vívná harmadik meccsét a profik között.

Horog László

Kiliti Tamás (balra) testvérével, Ferenccel készül

Fotó: Horog László

A bátyjával, egyben edzőjével, Kiliti Ferenccel a nyár elején végzett ráhangoló tréringeket követően az utóbbi napokban megkezdődött az érdemi munka, napi két edzéssel. Zuhognak a pofonok a Bátky Zsigmond utcában található edzőteremben, elindult a felkészülés a harmadik profi mérkőzésre.

- A hazai gálákat évtizedeken át szervező Rácz Féli pár hónapja bejelentette, hogy felhagy ezzel a tevékenységgel, a helyére egy szponzor lépett be érzelmi alapon, aki közölte, szeretné folytatni a hazai rendezvényék lebonyolítását, több bunyóssal. Mi is lehetőséget kaptunk, megmutathatjuk a tudásunkat. A tervek szerint ősszel, optimális esetben szeptemberben kerül sor az úriember által szervezett első erőpróbára, nagyon remélem, a járványhelyzet végérvényesen lecsillapodik, nézőket is beengednek majd a gálára, sokan szurkolnak az öcsémnek is. Várjuk az augusztus 15-én következő kormányrendeletet, ami határoz a folytatásról, a sporteseményekről. A szervező még vár a helyszín és az időpont megjelölésével, bízom abban, hogy semmi nem jön közbe – közli Kiliti Ferenc, két kesztyűzés között.

A tavaszi terembezárást követően az élet még nem tért vissza a korábbi mederbe. A gyerekek még nem tréningeznek, a felnőttek már teljes intenzitással gyakorolnak. Kiliti Tamás egy éve bunyózott utoljára, a vélhetően októberi összecsapás amolyan ringrozsdát lerázó találkozó lenne, a későbbiekben még két meccset terveznek, aztán a remények szerint következhet a hazai címmérkőzés.

Kiliti Tamás (balra) testvérével, Ferenccel készül
Fotó: Horog László

- A tavaszi hónapokban otthon készültem, erőnléti edzésekkel, általános állóképességet fejlesztettem, örülök, hogy visszatérhettünk a terembe, a közös tréningekhez. Az öklözések mellett erősítés, saját testsúlyos edzések is szerepelnek a programban, valamint a koordinációs munkára is figyelünk. Szakaszokra bontottuk a felkészülést – közli a versenyző, aki az 55 kg-os súlycsoportban vívja meccseit. Általában hét kg-ot kell fogynia az adott mérkőzésre, ami nem könnyű, de megoldható.

Pályafutását amatőr, szurkolói gálákon kezdte, majd amatőr bajnokikat vívott két éven át, aztán a profik közé lépett, tavaly júliusban, négymenetes derbin debütált Fehérváron, a fővárosi Kovács István ellen, aki nem tévesztendő össze az Atlantában olimpiai bajnok, később profiként is világbajnok Kobrával. Nem sokkal később ismét összecsaptak, Várpalotán, ismét Kiliti nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában