foci

2020.07.16. 20:26

Jövőbe mutató találkozó

A Pancho Aréna konferenciatermében gyűltek össze az állami akadémiák vezetői és az MLSZ új sportigazgatója, hogy szakmai megbeszélés keretében vitassák meg a legfontosabb irányelveket az utánpótlás kérdésében.

Kecskés Zoltán

Takács Mihály igazgató szerint a rend a jövő záloga Fotó: PAFC

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

A Puskás Akadémia igazgatója, Takács Mihály látta vendégül az MLSZ sportigazgatóját, Barczi Róbertet, valamint tíz állami akadémia prominensét. Az akadémia vezetője elmondta, hogy igen konstruktív megbeszélésen vannak túl, hiszen a szövetség irányelvei és az akadémia szakmai alapelvei megegyeznek. Hangsúlyozta, hogy mindannyian egyetértettek az irányelvekben, a versenyeztetés, átigazolások és szerződések terén pedig közös előterjesztést fogalmaznak meg a még sikeresebb korosztályos képzés elősegítése érdekében.

Takács Mihály igazgató szerint a rend a jövő záloga Fotó: PAFC

– A találkozó jövőbe mutató is volt, az elképzelések könnyen egymásba illeszthetők, így a tehetségek felkutatása, majd felfelé áramoltatása még átláthatóbb és szervezettebb rendszer szerint működhet az MLSZ ellenőrzése mellett. Az iskolákkal való kötelék kiépítése, a hatvan tankerülettel való kapcsolattartás, az edzők integrálása, avagy a labdarúgás megszerettetése új impulzust kap a jövőben. Erre a struktúrára épül majd az a 30-40 B típusú utánpótlás­központ is, amely a 6 és 12 év közötti gyerekek kiválasztását tudja felügyelni, elősegítve a tehetséggondozás és elitképzés terén végzett későbbi erőfeszítéseket – zárta gondolatait Takács Mihály igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában