Jégkorong

2020.07.21. 20:24

Hűséges maradt a klubjához Hruby Gellért

Ismét egy saját nevelésű játékosával állapodott meg a folytatásról az Acélbikák együttese.

Káldor András

Hruby Gellért számára ismerős jégen folytatja

Fotó: Klub

Ahogy azt már idén megszokhattuk, a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata időről időre közösségi oldalán jelenti be legfontosabb híreit, ezúttal Hruby Gellért szerződéshosszabbítását. Azt követően, hogy a klub legutóbb nyilvánosságra hozta Török Viktor leigazolását, ezúttal arról tájékoztatta szurkolóit és szimpatizánsait, hogy immár a nyolcadik szezonját kezdi a hátvéd újvárosi színekben. Hruby a 2013/14-es idényben lépett először jégre a felnőtt csapatban, egy év múlva tagja volt az U20-as válogatottnak is, és innentől kezdve kirobbanthatatlan az Erste Ligában szereplő együttesnek.

Hruby Gellért számára ismerős jégen folytatja
Fotó: Klub

Fiatal kora ellenére a közel kétméteres, 100 kg-os bekk már több mint 250 mérkőzést játszott csapatában, melyeken 45 ponttal (12 gól, 33 assziszt) örvendeztette meg a drukkereket. A legjobb idénye a 2016/17-es volt, akkor az alapszakaszban 7 góllal és 11 assziszttal zárt, majd a rájátszásban is adott gólpasszt, és 1 mérkőzés erejéig az U25-ös válogatottban is szóhoz jutott. Legutóbb pedig összesen 36 találkozón 1+4-gyel zárt az Erste Ligában. –

Remélem, tudjuk folytatni azt a potenciált, és küzdést, amit az előző évben a középszakaszban bemutattunk – nyilatkozta reménykedve. Mindenesetre alakulnak az Acélbikák, hiszen korábban Hrubyn kívül már aláírt Török Viktor, Dósa Krisztián, Garreth Hughson, Kristoff er Pihlqvist, Mestyán István, Németh Péter, David Mazurek, Daniel Nillson, Oskar Brändström, Keegan Dansereau, Szappanos Dávid és Kovács Bronson Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában