Dunaújvárosi Acélbikák

2020.07.15. 19:38

Hazahúzta a szíve Török Viktort

Hivatalos közösségi oldalán jelentette be korábbi játékosa visszatérését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, mely megállapodott Török Viktorral abban, hogy a fiatal hokis Dunaújvárosban játssza végig a 2020/21-es szezont.

Káldor András

Török Viktor hazatért Fotó: klub

A 22 éves csatár a dunaújvárosi klub nevelése, de idejekorán külföldre szerződött. A 2013/2014-es szezonban már Grazban szerepelt, 14 évesen került ide, két idényt húzott le az EBJL-csapatban, majd miután a stájerországi klub utánpótlása meggyengült, saját fejlődése érdekében új együttes után nézett. Ezután a Vasas U18-as, illetve a DAB U20-as együttesében is szerepet kapott, miközben tagja volt az U18-as magyar válogatottnak.

Török Viktor hazatért Fotó: klub

A 2015/16-os idényben a német juniorligában (DNL) szereplő EV Landshuthoz került, ahol hamar megfelelt a próbajátékon, és az U19-es csapat első számú centere lett. Két eredményes esztendőt töltött a gárdánál, 65 mérkőzésen 51 pontot gyűjtve. A fiatal szélső még mindig csak 18 éves volt, amikor 2016. december közepén hazaigazolt, de már a felnőttek között mutatkozott be, és sokak kedvence lett. Ekkor összesen 7-7 alapszakasz- és playoff meccsen kapott lehetőséget. Stabil kerettaggá vált az Erste Ligában, és 82-szer szerepelt a Bikák színeiben.

Tavaly a finn harmadosztályban játszó JHT Kalajoki jégkorongcsapatához szerződött, ahol túlkorosként kiemelkedett az U20-as együttesből, 4 összecsapáson 13 pontot (4+9) szerzett, míg a felnőtt mezőnyben 21 találkozón 2 pontig (1+1) jutott, és innen húzta vissza a szíve és tér újra vissza nevelőegyesületéhez, az Acélbikákhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában