Fuksz Bence

2020.07.17. 20:39

Ezüstérem a ralikrossz nyitányán

Fuksz Bence még általános iskolás volt, amikor már megcsapta a benzingőz. Más gyerek ilyenkor még vagy a 2x2 józanságával bíbelődött, vagy biológiából az emberi test felépítését tanulmányozta, esetleg a nyelvtan tudományán hüledezett.

Silye Sándor

Fuksz Bence parádézott a Kakucs Ringen Fotó: versenyző

A 17 éves versenyző – apuka jótékony hatására – már kiskorában az autó belsejében kotorászott, kezében a szerszámokkal, és ismerkedett annak működésével. De persze a vezetőülésben is otthonosan helyezkedett el, lába és keze tökéletes harmóniában működött a pedálok, a sebváltó és a kormány kezelésénél. Versenyzett, váltakozó sikerrel, de inkább a futamok élmezőnyében ért a célba, mintsem annak a vége felé. Már igen fiatalon sikeressé vált a rali­krossz kategóriában. És ebben az évben is jól kezdődött minden! A változó időpontok, a bizonytalanságok után eljött az első rajt ideje, a helyszín Kakucs volt. A hosszú szünet után már nagyon várta a székesfehérvári ifjú az eseményt. Az utolsó versenynapon online élő adásban volt követhető a finálé, így a sportág hívei élőben nézhették a döntőt.

Fuksz Bence parádézott a Kakucs Ringen Fotó: versenyző

A szabadedzésen kiderült, erős a mezőny, és mindenki győzni akart. Bencének nagyon jó időeredményt sikerült elérni az „előjáték” során. A kvalifikálós futamokban a srác az első, illetve a második helyen autózott a célba. A délutáni döntőbe hat versenyző jutott be, Bence az első sorból indulhatott. Nagyszerű rajttal a második helyet sikerült elcsípnie, és ezt a pozícióját a döntő hat körén át meg is tartotta, így az eredményhirdetésnél a dobogó második fokán vehette át a megérdemelt serleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában