spartan

2020.07.05. 19:43

Európa-bajnokságot érő helyezés

A móri születésű Góczán Máté is részt vett az orfűi akadályfutó versenyen. Teljesítményével pedig kivívta a jogot a Tirolban rendezendő Európa-bajnokságra, ám a pandémia miatt még akad néhány kérdőjel.

Kecskés Zoltán

Góczán Máté letette a névjegyét Orfűn

Forrás: spartan

A Magyar Futósport Egyesület Titans of Hungary csapatának színeiben versenyző Góczán Máté természetesen nagyon boldog volt. Mint mindig, lelkitársa és barátnője, Zoé is elkísérte. Menetrend szerint utaztak Dombóvárra, ahol barátja, Ulrich Gábor vendégelte meg őket, onnan utaztak mindkét nap a Spartan Race orfűi versenyeire.

– Az első nap a beast távon, a korosztályos futamban (25-29 évesek) indultam. Remekül ment, mindösszesen egy hibát vétettem a twisternél (kapaszkodós, forgós akadály), ahol lecsúszott a kezem, és a könyökömre estem. Mivel nem teljesítettem a feladatot, büntető következett, majd mentem tovább, és leküzdve 21 km-t és 33 akadályt a 11. helyen végeztem a korcsoportomban, míg abszolútban közel 2000 induló között az 53. lettem.

Góczán Máté letette a névjegyét Orfűn
Fotó: spartan

Másnap reggel jött a sprint versenyszám 7 kilométeren, 21 akadállyal tarkítva. Akkor még nem gondoltam volna, hogy mit tartogat számomra a sors. Egészen a dárdadobásig a harmadik helyen álltam, ám a dárda sajnos kifordult a bálából, így időt vesztettem. De mentem tovább, és a hatodik helyen értem a célba, ami ausztriai Eb-kvalifikációt ért! Büszke vagyok az eredményre, azonban a részletek még tisztázásra várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában