a soponyai kézisek

2020.07.09. 11:00

Augusztusban találkoznak újra

A járvány előtt szebb időket megélt soponyai kézilabda egyetlen, ám annál lelkesebb csapattal képviselteti magát a Fejér megyei női bajnokságban. A 20 főből álló keretet a rutin és a fiatalság egyvelege jellemzi. Jelenleg egyénileg edzenek, hamarosan visszatérnek.

Kecskés Zoltán

Farkas Andrea 64 góllal segítette a soponyaiakat

Fotó: Játékos

A motiváció mindenesetre adott. Ugyanis egy olyan összetartó társaságról beszélünk, akik a pályán és azon kívül is egységet alkotnak. A szakmai felkészítés Bernáth István edző vezetésével folyik.

Jelenleg egyénileg a karantén alatt már bevált online edzések folynak, majd augusztusban indulnak a közös termi edzések – mondta Farkas Andrea, aki egyébként az Alba Fehérvár KC ifi női NB II-es csapatának a játékosa is.

Farkas Andrea 64 góllal segítette a soponyaiakat
Fotó: Játékos

– Az Alba megengedte, hogy itt is űzzem a sportot a több játékidő miatt. A pályán töltött percek és hogy kisebb rajtam a nyomás, megnövelték az önbizalmamat. Jelenleg online tréningekkel tartjuk formában magunkat – tette hozzá a csapat legeredményesebb játékosa, aki 64 gólig jutott a csonka bajnokságban.

Mint megtudtuk, már folynak az előkészületek az augusztus végi, Baki István tiszteletére tartott emléktornára, amely évről évre igencsak kedvelt a környéken. Talán nem is véletlen, hiszen az egykori magyar bajnok kézilabdázó több fejér megyei klubban is megfordult játékosként (Dunaújváros, Honvéd Szondi SE és a MÁV Előre SC) majd edzőként is (Sárszentmihályon és Soponyán).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában