a Renault-nál

2020.07.09. 21:01

Alonso visszatér az F1-be

A spanyolok kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso két év szünet után 2021-től újra a száguldó cirkuszban fog versenyezni, méghozzá régi sikereinek helyszínén, a Renault-nál, amellyel 2005-ben és 2006-ban is felért a csúcsra.

Kecskés Zoltán

Fernando Alonso visszatér és újra dobogóra állna

Fotó: AFP

A szakemberek szerint ez lehet a klasszis pilóta karrierjének utolsó nagy dobása, hogy megszerezze a hőn áhított harmadik címét a sorozatban.

A 38 éves Fernando Alonso, aki nagy népszerűségnek örvend a magyar szurkolók között is, nagyon motivált és kora ellenére képes lehet a legmagasabb szinten vezetni. Még mindig rendkívül versenyképes, ezt bizonyítja az elmúlt időszakban mutatott teljesítménye. A WEC-ben, az IndyCarban és a Dakar Ralin is letette a névjegyét a spanyol.

Fernando Alonso visszatér és újra dobogóra állna
Fotó: AFP

A legfőbb kérdés csak az, hogy milyen autót kap a Renault-tól? A csapat és jövendőbeli pilótájuk bízik benne, hogy az átmeneti 2021-es szezont követően, a 2022-es nagy szabálymódosítás évében a dobogós helyekért, netalántán a győzelemért harcolhatnak.

Alonso várhatóan a munkát régi-új csapatában szeptemberben kezdi meg, mivel idén az Indy 500 fogja jelenteni számára a prioritást, ugyanis 2020-ban már csak ezen az egy versenyen fog indulni. A spanyol nagyon szeretné megnyerni régóta ezt a különleges futamot, hogy megszerezze a „tripla koronát”. Monacóban és Le Mans-ban is többször tudott már diadalmaskodni, ám ez a győzelem még szükséges hozzá. Ez eddig csak egyetlen embernek sikerült, aki nem más, mint Graham Hill.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában