legutóbb a Korisligában nyújtott jó teljesítményt

2020.06.17. 12:09

Stacy Davis az Alba új légiósa

Bejelentette második légiósát a 2019-20-as szezonra az Alba férfi kosárcsapata. A fehérváriak az amerikai Stacy Davist szerződtették.

Horog László

Stacy Davis egyetemi évei alatt a Pepperdine University gárdájában szerepelt Fotó: USA Today

Fotó: Kyle Terada

Alakul a keret a következő szezonra, elsőként áprilisban kötelezte el magát az egyik legjobb magyar kosaras, Vojvoda Dávid, múlt hét közepén az amerikai irányító, Frank Turner szerződtetését jelentették be a kék-fehérek, legutóbb pedig a szintén tengerentúli erőcsatár, Stacy Davis látta el kézjegyével a szerződést, tehát az albások immár két légióssal rendelkeznek. A 25 éves, 198 cm magas, 107 kg súlyú kosaras Arizona államban, Laveen városában látta meg a napvilágot, egyetemi évei alatt a Pepperdine University csapatában pattogtatott. Az iskolai éveket követően, 2016 nyarán érkezett Európába, az ukrán Cherkasy Monkeys gárdájához, 12,1 pontot átlagolt. A következő szezont a francia második vonalban töltötte, a Le Havre volt a munkáltatója, a galloknál 13,1 ponttal jelentkezett, az idény végén, négy meccsen szerencsét próbált a Fülöp-szigeteken, a Tropang Texters csapatában. Két éve a szlovák élcsapat, a rendre aranyra törő BC Prievidza következett, átlagban 15,3 pont szerepelt a neve mellett a bajnokikon. Kosarazott Mexikóban, a Soles de Mexicali csapatában, a tavalyi idényt pedig Finnországban, a BC Nokiánál töltötte, kimondottan jól teljesített, kulcsembernek számított, 18,3 pontos átlaggal, 6,6 lepattanóval és 1,9 gólpasszal.

Stacy Davis egyetemi évei alatt a Pepperdine University gárdájában szerepelt Fotó: USA Today

- Davis mindegyik klubjánál megbízható teljesítményt nyújtott, jó átlagokkal rendelkezett, reményeink szerint kulcsfigura lesz nálunk is. Elsősorban 4-es poszton számítunk rá, de ha úgy alakul, 3-as szerepkörben is jó teljesítményre képes. Nem túl magas, ugyanakkor erős, atlétikus, dinamikus kosaras, továbbá fontos, hogy jól dob kintről. Reményeink szerint erőssége lesz az Alba Fehérvárnak a 2020-21-es szezonban – közölte Simon Balázs, a kék-fehérek ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában