kézilabda

2020.06.11. 21:41

Örömmel tért vissza Fejér megyébe

Erős keret formálódik az NB I/B-s Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapatánál. Az irányító posztra Becséri Kitti érkezett, aki a fehérváriakkal több szezonon át szerepelt az élvonalban.

Ferencz Balázs

Becséri Kitti a Vasassal is játszott az NB I.-ben Fotó: Vasas

Hat idényt töltött a Cornexiben, majd FKC néven futó fehérvári együttesben Becséri Kitti. 22 éves volt, mikor 2015-ben elköszönt a megyétől, s a másodosztályban szereplő Vasashoz igazolt. Öt év után visszatér Fejérbe az Abáról indult irányító, a Gárdony-Pázmánd NKK együttesét erősíti.

– Mindig jó érzéssel tölt el, ha a fehérvári éveimre gondolok, így abszolút jó szájízzel térek vissza a megyébe. Kicsit olyan mintha nosztalgiáznék – mondta Becséri Kitti. – Komolyra fordítva a szót, tetszik a Gárdony élhető perspektívája, így örömmel mondtam nekik igent. Szeretnék meghatározó tagja lenni a klubnak.

A Velencei-tó partján újra Virincsik Anasztáziával dolgozhat együtt, akivel 12 évesen Fehérváron kezdett.

– Fontos tényező volt a döntésemben, hogy Virincsik Anasztázia az edző. Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy bár az egy másik élet szakasza volt mindkettőnknek, szerettünk együtt dolgozni. Így amikor megkeresett, nem volt kérdés, hogy a Gárdony felkérése áll az első helyen nálam. Továbbá már egy ideje érlelődött bennem az érzés, hogy szeretnék a családomhoz is közelebb költözni, ezért amikor Anasz hívott, tudtam, hogy itt az idő.

Becséri Kitti a Vasassal is játszott
az NB I.-ben Fotó: Vasas

Becséri Kitti nem tett le arról, hogy egyszer még az NB I.-ben kézilabdázzon.

– A Vasasnál mindig cél volt az első osztály, amit mi végül 2017-ben el is értünk. Bár kiestünk, hosszú évek után mégis óriási élmény és tapasztalat volt. Azóta több csapatban is megfordultam különböző osztályokban, és élvezem a meghatározó szerepet, jelenleg ez motivál. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő?

A 27 éves játékos legutóbb az NB II-es Tápiószele alakulatában vezér volt, 15 bajnokin 7,8-es gólátlagot hozott.

– Valóban jól sikerült az NB II-es szezonom, élveztem a pályán lenni, sajnálom, hogy végül nem hirdettek eredményt, hiszen vezettük a bajnokságot 6 ponttal. Itt Gárdonyban a dobogós helyezés lesz a célunk. Ha ezt elérjük, kevesebb gól­átlaggal is boldog leszek. Azt várom, hogy minél többet fejlődjünk és közös élményeket, tapasztalatokat szerezzünk. Ez egy játék, és jó közösségben mindig könnyebb nagyot alkotni. Irányítóként próbálok majd a pályán és azon kívül is hasznos tagja lenni a csapatnak.

Becséri Kitti a sportban képzeli el a jövőjét, ugyan egy nagyvállalatnál dolgozik beszerzőként, mellette gyógymasszőrnek tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában