Az élen nem lesz változás, Vinícius azonban távozik

2020.06.18. 18:21

Nyolcadik ezüstérem

Azzal, hogy 1-0-s győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC a Debreceni VSC felett az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 30. fordulójában, eldőlt, hogy a további eredményektől függetlenül idén is ezüstérmes lesz a Vidi.

Ferencz Balázs

Futács Márkó utoljára 2019 novemberében lőtt gólt, most győztes találatot jegyzett

Fotó: Dömötör Csaba / MW

Furcsa volt látni, hogy az elvileg kiesés elől menekülő Debreceni VSC mennyire nem akar kimerészkedni saját térfeléről. Felmerült a kérdés a szemlélőben, hogy hogyan akar bent maradni a hétszeres bajnok Loki az NB I.-ben, ha nem akar gólt rúgni. A második félidőben aztán bátrabbá vált Kondás Elemér együttese, miközben a bajnoki címről idén is lecsúszó fehérváriak egyre közelebb kerültek a gólhoz, az idény végén visszavonuló Juhász Roland például a felső lécre fejelt. A 83. percben a csereként beállt Futács Márkó lelt rá góllövő csukájára, s közelről betalált. Ezzel nyert a Vidi.

– Megvoltak a lehetőségeink az első félidőben, hogy lezárjuk a meccset idő előtt. A végén beerőszakolt góllal csak sikerült megnyernünk ezt a találkozót, nagyon fontos volt ez a három pont – mosolygott Juhász Roland, a csapatkapitány. – Az Újpest ellen is győzelmet érdemeltünk volna, de ott a koncentrálásban volt némi hiányosság. Az elmúlt időben sokat küzdöttünk a helyzetek kialakításával és azok kihasználásával. Pozitívum, hogy voltak helyzeteink, s bízom benne, hogy a folytatásban nagyobb százalékban sikerül majd értékesítenünk ezeket.

A minél több gól már csak hab lesz a tortán, ami azért annyira nem lehet édes egy mindig bajnoki aranyra törő együttesnél. A hátralévő három fordulóra a közönségszórakoztatás marad, na meg a felkészülés az Európa-ligára, hiszen az ezüstérmet már bezsebelte a MOL Fehérvár FC.

– Több gólt szerettünk volna szerezni, de a Debrecen nagyon fegyelmezetten védekezett, nem vállalt sok kockázatot, sok játékossal tömörült a tizenhatos védővonalában. Így is örülök a győzelemnek, megérdemelten szereztük meg a három pontot – értékelt Joan Carrillo, a Vidi trénere. – Valamennyi csalódottságot éreztem, hiszen győztes mentalitású játékosok alkotják a csapatot, ennek megfelelően motiváltan álltak hozzá a mérkőzéshez, győzni szerettek volna. Nyilván voltak hibák a játékban, de a hozzáállás rendben volt.

Futács Márkó utoljára 2019 novemberében lőtt gólt, most győztes találatot jegyzett
Fotó: Dömötör Csaba / MW

A fehérváriak a klub történetének nyolcadik bajnoki ezüstérmét szerezték. Korábban 1976-ban, 2010-ben, 2012-ben, 2013-ban, 2016-ban, 2017-ben és 2019-ben lett második a Vidi.

Ebből hatot, valamint két bajnoki aranyat és egy Magyar Kupában elért aranyérmet visz magával Paulo Vinícius, aki nem hosszabbította meg június 30-én lejáró szerződését. Kilenc év fehérvári szereplés után szabadon igazolhatóvá válik a 30 esztendős brazil-magyar védő.

– Szeretném mindenkinek, csapattársaimnak, edzőimnek, a stáb tagjainak és a klubnál dolgozóknak, valamint természetesen a szurkolóknak és a városnak is megköszönni az elmúlt majdnem kilenc évet. Soha nem felejtem el az itt eltöltött időt és a közösen elért sikereket – mondta a molfehervarfc.hu-nak a 197 NB I.-es meccsen 10 gólig jutó Vinícius, akivel tavaly nyáron tárgyalt először a klub a hosszabbításról, majd a koronavírus miatti szezonszünetben újabb ajánlatot kapott a játékos, de azt sem fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában